Το Bitcoin ξεπέρασε τα 45.000 δολάρια την Τρίτη, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022. Tο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ξεκίνησε το νέο έτος με μεγάλη δυναμική, η οποία τροφοδοτήθηκε από την αισιοδοξία σχετικά με την πιθανή έγκριση κεφαλαίων spot bitcoin που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήριο.

Το Bitcoin έφτασε στο ανώτατο όριο 21 μηνών των 45.532 δολαρίων, έχοντας κερδίσει 156% πέρυσι στην ισχυρότερη ετήσια επίδοσή του από το 2020. Τελευταία άνοδο 2,5% στα 45.318 δολάρια, αλλά παραμένει πολύ μακριά από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που άγγιξε τον Νοέμβριο του 2021, μεταδίδει το Reuters.

Το Ether, το νόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain ethereum, ήταν κατά 1,45% υψηλότερο στα 2.386 δολάρια την Τρίτη, έχοντας καταγράψει άνοδο κατά 91% το 2023.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έχει απορρίψει πολλές αιτήσεις για την έναρξη ETFs spot bitcoin τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι ευάλωτη σε χειραγώγηση.

Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, υπήρξαν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι ρυθμιστικές αρχές είναι έτοιμες να υπογράψουν τουλάχιστον μερικά από τα 13 προτεινόμενα spot bitcoin ETF, με τις προσδοκίες ότι η απόφαση πιθανότατα θα έρθει στις αρχές Ιανουαρίου.

Η αντίδραση σε μια πιθανή απόρριψη θα ήταν ξεκάθαρη και πιθανότατα θα έβλεπε μια άμεση πτώση, δήλωσε ο Chris Weston, επικεφαλής της έρευνας στο Pepperstone.

«Ωστόσο, εάν δούμε το πράσινο φως, το προφανές ερώτημα είναι αν θα λάβουμε μια αγορά από τη φήμη, το σενάριο πώλησης σε πραγματικό χρόνο ή αν αυτό προωθεί ένα άλλο πόδι ψηλότερα», πρόσθεσε σε σημείωμά του προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Τα αυξανόμενα στοιχήματα ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα μειώσουν τα επιτόκια φέτος ήταν επίσης ένα όφελος για τα κρυπτονομίσματα, συμβάλλοντας στην απομάκρυνση της θλίψης που είχε επικρατήσει στις αγορές κρυπτονομισμάτων μετά την κατάρρευση του FTX και άλλων αποτυχιών κρυπτονομισμάτων το 2022.

«Η αγορά κρυπτονομισμάτων πρόκειται να γνωρίσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη φέτος, με βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων από spot ETF, το Bitcoin κατά το ήμισυ και μια πιο διευκολυντική νομισματική πολιτική τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως», δήλωσε ο Τζούπιτερ Ζενγκ, συνεργάτης. ρευστών κεφαλαίων στην HashKey Capital.