Τη διαδικασία πώλησης της 100% θυγατρικής της, Eurobank Property Services, δρομολογεί η Eurobank, παρέχοντας στον υποψήφιο αγοραστή πενταετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών για εκτιμήσεις, διαχείριση και μεσιτεία ακινήτων.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση της Eurobank Υπηρεσίες Ακινήτων Α.Ε. (Eurobank Property Services) έχουν επιδείξει εξειδικευμένες εταιρείες, οι οποίες επιδιώκουν να ενισχύσουν τον κύκλο εργασιών τους.

Τα οικονομικά στοιχεία

Η Eurobank Property Services έκλεισε τη χρήση 2016 (τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία) με λειτουργικές ζημίες 1 εκατ. ευρώ (1,73 εκατ. το 2015), οι οποίες αποδίδονται από τη διοίκηση στη μείωση των εσόδων από εκτιμήσεις. Αντίθετα, τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών ανήλθαν σε 5,14 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 6%, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από μεσιτεία.

Ως αποτέλεσμα της μείωσης των εργασιών από εκτιμήσεις, συρρικνώθηκαν κατά 14% τα έξοδα για υπηρεσίες που παρείχε η Eurobank Property Services, ενώ τα λειτουργικά έξοδα, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, ανήλθαν σε 3,09 εκατ. ευρώ σχεδόν αμετάβλητα. Η εταιρεία στεγάζεται στα πρώην κεντρικά γραφεία της Ωμέγα Τράπεζας στους Αμπελόκηπους, τα οποία περιήλθαν στη Eurobank με την εξαγορά της Νέας Proton.

Το προσωπικό της εταιρείας την 31η Δεκεμβρίου 2016 ανερχόταν σε 51 άτομα και ο αγοραστής θα αναλάβει την υποχρέωση να τους απορροφήσει όλους με υπογραφή νέων συμβάσεων, αφού προηγουμένως λάβουν τη νόμιμη αποζημίωσή τους από τον όμιλο Eurobank.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here