Καθήκοντα αντιπροέδρου αναλαμβάνει στην ΕΔΑ-ΘΕΣΣ ο Δρ. Χρίστος Βλαχοκώστας, ο οποίος τον προηγούμενο Νοέμβριο ορίστηκε και συντονιστής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη λίμνη Κορώνεια.

Ο κ. Βλαχοκώστας παίρνει τη θέση του κ. Άνθιμου Αμανατίδη στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ, καθώς ο τελευταίος μεταπήδησε στη διοίκηση της ΕΥΑΘ ΑΕ.

Ο κ. Βλαχοκώστας, σύμφωνα με το voria.gr είναι από τους ανθρώπους που συνέδραμαν στην εδραίωση των αλλαγών που ήθελε να περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωτοστατώντας και στο μητρώο στελεχών της ΝΔ.

Στο παρελθόν είχε κομματικές θέσεις στη ΝΔ, με τελευταία στη γραμματεία Οργανωτικού, για τρία χρόνια.

Από τη Δευτέρα υπέβαλε την παραίτησή του από Πράσινο Ταμείο, λόγω κορωνοϊού, καθώς μένει μονίμως στα Γρεβενά και δεν ήθελε να αναγκαστεί τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα να μεταβαίνει στην Αθήνα.

Ήταν εξάλλου το μόνο μέλος του διοικητικού συμβουλίου εκτός Αθηνών, ενώ ο ίδιος όπως τονίζει θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δράσεις του Πράσινου Ταμείου, με έμφαση τη Βόρεια Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τον Δρ. Χρίστο Βλαχοκώστα

Γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Φοίτησε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός συνέχισε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη «Διοίκηση Παραγωγικών Συστημάτων». Αφού έλαβε και το Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών, οι ακαδημαϊκές του σπουδές ολοκληρώθηκαν με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με τίτλο: «Διερεύνηση σκοπιμότητας στρατηγικών αντιρρύπανσης σε δομημένο αστικό περιβάλλον».

Ανήκει στο μόνιμο Εργαστηριακό και Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με γνωστικό αντικείμενο στη “Διαχείριση Περιβάλλοντος και Πολιτικές Αειφορίας” και επισκέπτης Καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με αντικειμένο “Κλιματική Αλλαγή και Ενεργειακές Στρατηγικές”.

Πριν διοριστεί στο ΑΠΘ, εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανολόγος Μηχανικός σε ιδιωτικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ηλεκτρομηχανολογικά κτιρίων.

Είναι πατέρας δύο παιδιών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here