Κοντά σε συμφωνία με ομάδα τραπεζών για την εξασφάλιση πιστωτικής διευκόλυνσης ύψους περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται η ιταλική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών DoValue SpA, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα μέσω της DoValue Greece.

Όπως γράφει το Blomberg, η συμφωνία αποτελεί ένα βασικό βήμα για την ολοκλήρωση του deal με τη μονάδα εξυπηρέτησης Gardant SpA της Elliott Investment Management.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, η DoValue βρίσκεται σε συνομιλίες με τους δανειστές σχετικά με τη χρηματοδότηση του deal, η οποία θα περιλαμβάνει μια ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση ύψους έως και 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Gardant και να αποπληρώσει ένα ομόλογο που λήγει το επόμενο έτος, ανέφεραν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν καθώς η διαδικασία δεν είναι δημόσια.

Η DoValue βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με την Elliott για την εξαγορά της Gardant σε μετρητά και μετοχές, καθώς η Διευθύνουσα Σύμβουλος Manuela Franchi επιδιώκει να διαφοροποιήσει τα έσοδα και να ενισχύσει την αποδοτικότητα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Elliott θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της DoValue και θα συμμετέχει σε μια μεταγενέστερη προσφορά δικαιωμάτων που θα εγκριθεί από τους κύριους ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Αυτή η έκδοση δικαιωμάτων θα αναληφθεί από ορισμένους από τους δανειστές που παρέχουν τη χρηματοδότηση και τα κεφάλαια θα αποσυρθούν μόλις η DoValue ξεκινήσει την πώληση μετοχών, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι οι κινήσεις αναμένονται μετά τον Σεπτέμβριο με την οριστικοποίηση της συμφωνίας.