Απολαμβάνει να διαχειρίζεται την περιουσία του μόνος του. Ο λόγος για τον δισεκατομμυριούχο Mohamed Mansour, ιδρυτής εταιρείας επενδύσεων που διαχειρίζεται την περιουσία του ιδίου και της οικογένειάς του. 

Ο Μansour και ο αδερφός του κατάφεραν να χτίσουν μια αυτοκρατορία και μια διεθνή επιχείρηση με δραστηριότητα σε διάφορους τομείς όπως η εστίαση και η ενέργεια. Στην δραστηριοποίησή τους συγκαταλέγονται κολοσσοί όπως τα McDonald’s Corp. restaurants and a General Motors Co.

Τα έσοδα του Ομίλου Mansour επέτρεψαν στην αιγυπτιακή δυναστεία να επενδύσει μέσω του οικογενειακού τους γραφείου σε εταιρείες όπως η Airbnb Inc., το Twitter Inc. και η Snowflake Inc., η εταιρεία δημιουργίας λογισμικού cloud-data. Με τέτοια επιτεύγματα ο Μανσούρ δεν εμπιστεύεται οποιονδήποτε άλλο για τη διαχείριση της περιουσίας του παρά τον ίδιο του τον εαυτό.

«Συνήθιζα να εμπιστεύομαι τα χρήματά μου στις τράπεζες, αλλά δεν ήμουν ευχαριστημένος με τις αποδόσεις», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη, σύμφωνα με το Bloomberg. 

“Δεν ξέρεις πραγματικά ποιος διαχειρίζεται τα χρήματά σου και μετά παίρνεις 2% επιστροφή σε ένα χρόνο” πρόσθεσε.

“Τώρα μπορώ να πω, πως έχω εγώ τα χρήματά μου και θα τα επενδύσω. Και αν χάσω, έχασα” ανέφερε στη συνέντευξή του ο Mansour.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιουσία του υπολογίζεται σε 7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg. Ο γιος του Loutfy τελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου του οικογενειακού γραφείου τους, Man Capital, με έδρα το Λονδίνο, το οποίο διαθέτει γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο.

Μιλώντας για την πανδημία είπε πως και ο ίδιος αντέδρασε, ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος είπε:

Μείωσα την έκθεση κατά 75% στα τέλη Φεβρουαρίου. Διαπίστωσα ότι ο Covid εξαπλωνόταν στην Κίνα. Όταν άρχισε να χτυπά την Ευρώπη και οι αριθμοί άρχισαν να διπλασιάζονται κάθε πέντε ή επτά ημέρες, πήγα στο γραφείο μου και είπα στην ομάδα μου ότι πρέπει να βγούμε από τις αγορές που δεν ανήκουν στον τομέα της τεχνολογίας. Έχουμε μπει στην αγορά από τότε, κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά διαθέτουμε και αρκετά μετρητά ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι εκλογές των ΗΠΑ θα επηρεάσουν τις αγορές.

Σχετικά με την εταιρεία του και την εξέλιξή της αλλά και το πώς αποφάσισε να διαχειριστεί μόνος του την περιουσία του είπε:

Αφού υπηρέτησα στην κυβέρνηση από το 2005 έως το 2009, ξεκίνησα μια νέα καριέρα. Οι εταιρείες του Mansour Group ήταν σταθερές και είχαμε ρευστότητα. Όταν διευθύνεις μια επιχείρηση, πραγματικά δεν προσέχεις τον πλούτο σου και αποφάσισα ότι ήθελα εγώ να διαχειριστώ τα χρήματά μου. Συνήθιζα να τα δίνω στην X ή Y τράπεζα, αλλά κάποια στιγμή είπα, «αυτό δεν είναι κάποια “τρελή” επιστήμη. Θα μπορούσαμε να προσλάβουμε έξυπνα μυαλά που δύνανται να διαχειριστούν τα χρήματά μας. Εάν η τράπεζα μπορεί να το κάνει, γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας;».

“Διαθέτουμε τώρα μια ομάδα 14 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του γιου μου, και έχουμε δημιουργήσει μια καλή φήμη. Η ροή των συμφωνιών έρχεται σε εμάς και κάνουμε μία ή δύο προσφορές ετησίως. Ήταν σίγουρα η σωστή απόφαση και τα οικογενειακά γραφεία είναι το μέλλον. Δεν ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε μια επιχείρηση για να την ανοίξουμε ή να έχουμε χρονοδιάγραμμα για να επιστρέψουμε χρήματα στους μετόχους. Γνωρίζουμε πώς να αγοράζουμε και να χτίζουμε σπουδαίες επιχειρήσεις και να προσδιορίζουμε τους τομείς του μέλλοντος” κατέληξε ο δισεκατομμυριούχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here