Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική και απολύτως αναγκαία εξέλιξη την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κύριο πυλώνα του Εργαλείου Ανάκαμψης “Next Generation EU”, ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτήσει πρόσθετες δράσεις της Πράσινης Μετάβασης το 2021-2024 επιπλέον των πόρων του πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης χαιρέτισε την πρόταση για αύξηση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης (σε 40 δις. ευρώ σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν από 7,5 δια. ευρώ προηγουμένως), που θα επιτρέψει σε χώρες όπως η Ελλάδα που προχωρούν σε ταχεία απολιγνιτοποίηση να επιταχύνει και να δρομολογήσει με καλύτερους όρους την μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών.

Κατά την παρέμβασή του στη σημερινή άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που έλαβε χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Θωμάς σημείωσε ότι το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) αποτελεί βασικό εργαλείο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για διπλασιασμό των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) την επόμενη πενταετία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here