Σε γραμμή αφετηρίας συζητήσεων για τη σύναψη νέων εμπορικών συνεργασιών, με επιχειρηματίες από το Εκουαδόρ και τη Χιλή, βρίσκεται η Βορειοελλαδική καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και εμπορίας διχτυών «Δίοπας ΑΕ», ύστερα από τη συμμετοχή της στην μεγαλύτερη εμπορική έκθεση θαλασσινών και προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας στον κόσμο, Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στις 25-28/4.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής παραγωγής της ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ, Ιωακείμ Διαμαντίδης, προσθέτοντας ότι «όλες τις ημέρες της έκθεσης, είχαμε κόσμο στο περίπτερό μας, και πέραν των νέων συνεργασιών που ήδη συζητάμε, γίνονται και άλλες με Έλληνες και ξένους, που αφορούν την επέκταση και ενδυνάμωση της ήδη υπάρχουσας εμπορικής μας σχέσης».

Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 εκθέτες από 89 χώρες και απευθυνόταν στους επαγγελματίες αγοραστές και προμηθευτές θαλασσινών και προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας από όλο τον κόσμο.

Η εταιρική στρατηγική της εταιρείας, βασίζεται στο τρίπτυχο «βιωσιμότητα, κυκλική οικονομία και εταιρική κοινωνική ευθύνη» και με άξονα την ενίσχυση του εξαγωγικού της προσανατολισμού, η ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ με γνώμονα τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς, παρουσίασε στην έκθεση όλα τα προϊόντα της, καθώς και τις παραγωγικές δυνατότητες των νέων εγκαταστάσεων της στη Ν.Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Η Δίοπας ΑΕ κατασκευάζει δίχτυα για ιχθυοκαλλιέργειες, αλιεία, αθλητισμό, σκίαση, προστασία, καθώς και αντιανεμικά, όπως και κάθε ειδική κατασκευή με βάση το δίχτυ και η εταιρική της φιλοσοφία εδράζεται πάνω στις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, εξού και συμμετέχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακές Σχολές και ΑΕΙ.

Από το σύνολο των 100 εργαζομένων της, το 70% είναι γυναίκες, ενώ στις εξαγωγές της συμπεριλαμβάνονται οι αγορές της Σαουδικής Αραβίας, του Ομάν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Βουλγαρίας, της Νορβηγίας και άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και της Αφρικής.

Επενδύοντας συνεχώς σε νέες τεχνολογίες, η εταιρεία ολοκληρώνει φέτος το επενδυτικό της σχέδιο, ύψους 5 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει και τις νέες εγκαταστάσεις 10.000 μ2, που βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης και έχουν σχεδιαστεί με οικολογικά υλικά, ενώ θα λειτουργούν με φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες.

Έτσι, στο πλαίσιο των νέων επενδύσεων, η εταιρεία θα λειτουργήσει φέτος το πρώτο στην Ελλάδα ερευνητικό ενυδρείο διχτυών με ψάρια της θάλασσας και του γλυκού νερού, μήκους 2000 τετραγωνικών μέτρων. Επιπλέον, στις νέες εγκαταστάσεις της προβλέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων για net metering, ώστε το ρεύμα που καταναλώνεται να παράγεται από τον ήλιο, αλλά και η συλλογή του βρόχινου νερού από τις οροφές των κτιρίων της εταιρείας για την επαναχρησιμοποίησή του, μετά από φιλτράρισμα, για τις ανάγκες του ερευνητικού ενυδρείου.

Οι επενδύσεις της «ΔΙΟΠΑΣ Α.Ε.» στοχεύουν επίσης στην αύξηση παραγωγικότητας διχτυών με προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, κατασκευή ερευνητικού ενυδρείου διχτυών με ψάρια και δημιουργία εκθετηρίου παλιών εργαλείων, που αφορούν τη βιοτεχνία, την αλιεία και την ιχθυοκαλλιέργεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here