Η κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανέφερε στο δημόσιο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για παγκόσμια, πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας.

«Στόχος μας τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου. Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. Καμία δομή δεν περισσεύει. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καλούνται να συνεργαστουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα, ωστόσο θα «πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες του ιού, ενώ αναφέρθηκε και στην ειδική άδεια σε εργαζόμενους γονείς. Όπως είπε σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει, σχετικά με τη κανονική λειτουργία των εκκλησιών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε».

«Προσωπικά ένιωσα έντονη την ανάνγκη να επικαλεστώ την πίστη μου. Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε πως «η πίστη αρχίζει συχνά εκεί που τελειώνει η επιστήμη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here