Μέλος του Ομίλου United Group είναι και επίσημα η Forthnet.

H United Group, συμφερόντων της BC Partners, ανακοίνωσε ότι το ποσοστό της στην ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών φτάνει το 80% και στο τέλος της χρονιάς με την μετατροπή των ομολογιών που κατέχει θα φτάσει περίπου το 85%. 

  • Η United Group αναμένεται να προχωρήσει σε Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για τις υπόλοιπες μετοχές της Forthnet, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Aν το ποσοστό της φτάσει το 90% η United Group θα προχωρήσει στην αγορά του συνόλου των μετοχών της Forthnet, είτε μέσω της Δημόσιας Πρότασης είτε ασκώντας το δικαίωμα squeeze out των υπολοίπων μετόχων.

Δεδομένου ότι ο χρονικός ορίζοντας επένδυσης- απόδοσης- αποεπένδυσης εκτείνεται στην 5ετία θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν για τη “νέα Forthnet”  θα έχει παραχθεί, μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, η δέουσα υπεραξία. Γιατί κρίνοντας από την προηγούμενη μεγάλη επένδυση του αγγλικού fund στην ελληνική αγορά (Pharmathen) το επιθυμητό αποτέλεσμα μάλλον δεν έχει προκύψει, ακόμη

  • Έχουμε φιλόδοξα σχέδια για την εταιρεία που θα θέσουμε σε εφαρμογή με τη νέα διοικητική ομάδα.
  • Η Nova έχει μια ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα και εντοπίζουμε μεγάλες προοπτικές για την εν λόγω επιχείρηση. Έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε στην ελληνική αγορά περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας στην ψυχαγωγία και τα αθλήματα.
  • Πιστεύουμε ότι εφαρμόζοντας την εξειδίκευσή μας σε τομείς όπως το περιεχόμενο και τη τεχνολογία, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών που παρέχουμε, θα μπορέσουμε να δώσουμε μια νέα κορυφαία εμπειρία χρήσης και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσεις”, σχολιάζει στην ανακοίνωση η Victoriya Boklag, διευθύνουσα σύμβουλος της United Group.

Aυτή είναι η τρίτη μεγάλη εξαγορά της United Group, , μέσα σε ένα χρόνο. Είχε προηγηθεί η εξαγορά της Tele2 στην Κροατία και της Vivacom στη Βουλγαρία. Οι παραπάνω συναλλαγές αναμένεται να αυξήσουν τα pro forma έσοδα του ομίλου στα επίπεδα του 1,7 δισ. ευρώ. 

Στις 11 Δεκεμβρίου 2020 είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση που θα εκλέξει νέο διοικητικό συμβούλιο της FORTHNET.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here