Ενεργό ρόλο στις επικείμενες εξελίξεις στην εισηγμένη στη Wall Street εταιρεία, Aegean Marine Petroleum, θέλουν να διαδραματίσουν τώρα τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Oaktree Capital Management και Hartree Partners. 

Aegean Marine Petroleum Network Inc. ιδρύθηκε και μέχρι πριν από λίγα χρόνια ελεγχόταν πλειοψηφικά από τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη.

Τα δύο funds επιθυμούν να αντικαταστήσουν τη Mercuria Energy Group, ως βασικοί πιστωτές της εταιρείας που εξειδικεύεται στον εφοδιασμό πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα και έχει βάσεις σε πολλά στρατηγικά σημεία σε όλο τον κόσμο. Οι Oaktree Capital Management και Hartree Partners θα συνεισφέρουν τα νεοεισερχόμενα κεφάλαια που θεωρούνται απαραίτητα για την αναδιοργάνωση της εταιρείας, ύψους 135 εκατ. δολάρια.

Η Aegean Marine Petroleum εντάχθηκε στο καθεστώς του  «Chapter 11» του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης έχει πωλήσει το μερίδιό του στην Aegean Marine Petroleum το 2016, αντί ποσού 100 εκατ. δολαρίων, αν και διατήρησε ρόλο εντεταλμένου συμβούλου με εκτελεστικές αρμοδιότητες στην εταιρεία. Ωστόσο, παραιτήθηκε πριν από λίγους μήνες, όταν ομάδα ακτιβιστών επενδυτών έθεσε ζητήματα διαφάνειας και ελέγχου, με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here