Δίμηνη παράταση των μέτρων προστασίας της μητρικής Folli Follie έδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο, το οποίο ωστόσο απέρριψε το αίτημα προστασίας τόσο της θυγατρικής της Folli Follie Συμμετοχών όσο και της βασικής μετόχου και μέλους της διοίκησης κ. Αικατερίνης Κουτσολιούτσου.

Η απόφαση αυτή πρακτικά επιτρέπει την ρευστοποίηση του 10% της “Αττικά Πολυκαταστήματα” που κατέχει σήμερα η Folli Follie Συμμετοχών και είναι ενεχυριασμένο στις Τράπεζες, αλλά μπλοκάρει την εκποίηση του 25,5% της ίδιας εταιρείας που ανήκει στη μητρική και η οποία προστατεύεται και κατά το επόμενο δίμηνο.

Κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής πολύωρης συνεδρίασης (που ολοκληρώθηκε στις 15:30), οι δικηγόροι των πιστωτών της εταιρείας είχαν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα.

Στη μια πλευρά βρέθηκε μερίδα ομολογιούχων που εκπροσωπούσε το 50% των ομολογιών, μεταξύ αυτών και η UBS (σ.σ. τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της προσωρινής προστασίας αλλά με ανταίτηση ζήτησε να μην μεταβληθούν τα περιουσιακά στοιχεία αυτής), δυο εκ Λουξεμβούργου θυγατρικές της Folli Follie και οι εργαζόμενους αυτής, που τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης της προσωρινής προστασίας. Από την άλλη πλευρά οι τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο (ΑΑΔΕ) και ο ΕΦΚΑ τάχθηκαν κατά του αιτήματος, με τους δικηγόρους των τραπεζών να ζητούν σε περίπτωση παράτασης της προστασίας να εξαιρεθεί το επίμαχο ενεχυριασμένο 36,5% της “Αττικά Πολυκαταστήματα”.

Επισημαίνεται ότι στην ακροαματική διαδικασία προέκυψε επισήμως και από τους τρεις μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ της Folli Follie, πως υπάρχει δεσμευτικό ενδιαφέρον από υποψήφιο επενδυτή για την εξαγορά του 35,5% της Αττικά Πολυκαταστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here