Γράφει η «ξενοδόχος»

Το ότι ο Δήμος 3Β ή αλλιώς Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι αντίθετος με τα επενδυτικά σχέδια που προωθεί η Εκκλησία αλλά και το δίδυμο Hines- Henderson Park σε ακίνητα της περιοχής του είναι γνωστό.

Ωστόσο πλέον, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προσπαθεί με κάθε τρόπο να ‘’φρενάρει’’ την όποια αξιοποίηση των αδόμητων οικοπέδων στην περιοχή και τώρα μάλιστα επίκεινται και νέες αποφάσεις με επίκεντρο τα εκκλησιαστικά φιλέτα.

Αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου προς συζήτηση, είναι και η «Επιβολή ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης σε ακίνητα με φερόμενο ιδιοκτήτη την Εκκλησία της Ελλάδος σε οικοδομικά τετράγωνα στην Δ.Ε. Βουλιαγμένης».

Πρόκειται ουσιαστικά για οικόπεδα που θέλει να αξιοποιήσει η Εκκλησία, η οποία πριν από λίγο καιρό απηύθυνε και πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε επενδυτές με ‘’ανοικτό’’ το πλάνο αξιοποίησης.

  • Αν και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το ενδιαφέρον για τα εκκλησιαστικά φιλέτα, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό ήταν πολύ μεγάλο με ουρά επενδυτές και προτάσεις αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η Εκκλησία θέλει να αξιοποιήσει (ακόμη και με πώληση) ακίνητα στη Βουλιαγμένη, που αντιστοιχούν συνολικά σχεδόν σε 190 στρέμματα, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα, κοντά στα 182 στρέμματα είναι ‘’ατακτοποίητα’’ και τα υπόλοιπα 9 θεωρούνται, βάσει της προκήρυξης, ρυθμισμένα.

Ο Δήμος από την πλευρά του θεωρεί ότι υπάρχει ούτως ή άλλως υπέρμετρη δόμηση στην περιοχή, ότι μεγάλο μέρος των οικοπέδων είναι ‘’πράσινα’’ και δεν μπορούν να δομηθούν, εξ’ ού και θέλει με νομικά και διοικητικά μέτρα να μπλοκάρει τα πλάνα των επενδυτών σε ένα από τα μεγάλα ‘’φιλέτα’’ της Αθηναϊκής Ριβιέρας.