Σε αρνητικό έδαφος για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι δείκτες, χθες, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της Fed, Τζερόμ Πάουελ, την περασμένη Τετάρτη όπως φάνηκε απομάκρυναν την προοπτική της μείωσης των κατευθυντήριων επιτοκίων της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας βραχυπρόθεσμα, υπό το πρίσμα πως ο αδύναμος πληθωρισμός στις ΗΠΑ οφείλεται σε «μεταβατικές» δυνάμεις

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 26.307,79 μονάδες, μειωμένος κατά 122,35 μονάδες ή -0,46%. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κινήθηκε πτωτικά, φτάνοντας τις 8.036,77 μονάδες, με πτώση 12,87 μονάδων ή -0,16%. Ο δείκτης Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, μειώθηκε κατά 6,21 μονάδες (-0,21%) και έκλεισε στις 2.917,52 μονάδες.

Οι δηλώσεις του Πάουελ προκάλεσαν ξαφνική πτώση στην χθεσινή συνεδρίαση, με το Dow Jones να κλείνει πάνω από 150 μονάδες χαμηλότερα.

Τα σχόλια του Προέδρου της Fed ακολούθησαν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, επαναλαμβάνοντας την θέση περί «υπομονής» και λαμβάνοντας υπ΄όψιν την δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας, παρά τον φθίνοντα πληθωρισμό. Αγνοώντας τις προτροπές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που θέλει την επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας με την μείωση των επιτοκίων, η Fed διατήρησε, με ομόφωνη απόφαση, το εύρος του επιτοκίου βραχυπρόθεσμου δανεισμού ανάμεσα στο 2,25% και 2,50%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here