Δικαστική απόφαση-σταθμό έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου, η οποία θα μπορoύσε να αλλάξει τα δεδομένα για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων.

Έπειτα από προσφυγή ενοίκων πολυκατοικίας το Πρωτοδικείο απαγόρευσε τη χρήση διαμερίσματος για βραχυχρόνια μίσθωση σε πολυκατοικία του Ναυπλίου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρουν “ΤΑ ΝΕΑ” το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπολοίπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας και καλεί την ιδιοκτήτρια που μισθώνει το σπίτι της μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας “να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας”. Επίσης απειλεί εις βάρος της “προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση”.

“Πρόκειται για μια πολύ σκληρή απόφαση”, δηλώνει ο Κώστας Παπαναγιώτου, γραμματέας του Συλλόγου Οικονομία Διαμοιρασμού, σημειώνοντας ότι “το δικαστήριο επέβαλε στην ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος την εσχάτη των ποινών χωρίς να της δώσει την ευκαιρία να επανορθώσει ή να τις επιβάλει μια ήπια ποινή”. Η απόφαση δημιουργεί νομικό προηγούμενο, προσθέτει ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here