Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη πρωτοβουλία ανέλαβε η Microsoft Ελλάδας, στο πλαίσιο της προώθησης των ψηφιακών δεξιοτήτων και συμβάλλοντας στο διάλογο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Η εκδήλωση Digital Skills: Building the Future of Work in Greece”, έλαβε χώρα την Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου και ήταν μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ αντιπροσώπων τόσο του Δημόσιου τομέα, όσο και του ιδιωτικού, γύρω από το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων και πώς αυτές διαμορφώνουν τόσο το παρόν, όσο και το μέλλον της εργασίας και κατ’ επέκταση της εργασιακής αγοράς στην  Ελλάδα. Αφορμή για τη συζήτηση στάθηκε η παρουσίαση της έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία IDC για λογαριασμό της Microsoft. Η  έρευνα διεξήχθη την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου 2019 στην Τσεχία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία και απεικονίζει την παρούσα κατάσταση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

Τη συζήτηση συντόνιζε ο κ. Θ. Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Περιεχομένου του μη-κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις.

Μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας για την Ελλάδα, ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Β. Διγαλάκη, τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χ. Δήμα, το Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Λυγισάκη, και τον Τίμο Πλατσά, Philanthropies Director της Microsoft Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης. Στη συνέχεια η συζήτηση άνοιξε συμπεριλαμβάνοντας αντιπροσώπους από τον Ο.Α.Ε.Δ., το Σ.Ε.Β., την Αμερικανική Πρεσβεία, το British Council και άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα που εστιάζουν στην προώθηση/ ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, όπως τον Όμιλο Τιτάν, την Coca-Cola 3E, την Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank, την DISK Α.Ε., την Peoplecert, το Found.ation, το REGENERATION και την Humanus Capitis.

Μετά την παρουσίαση των συμπερασμάτων της έρευνας, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Διγαλάκης δήλωσε: “Η κινητήρια δύναμη των σύγχρονων οικονομιών είναι η συνεχής εκπαίδευση και η καινοτομία, δηλαδή η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και η αξιοποίηση των γνώσεων για την παραγωγή νέων (και καλύτερων) προϊόντων και υπηρεσιών. Και αυτή ακριβώς είναι η ευκαιρία που μας δίνεται… Η χώρα μας προσπαθεί να ανακάμψει από μια βαθιά οικονομική κρίση και στην πορεία αυτή για την οικονομική ανάταξη, ο πιο σημαντικός από τους παράγοντες που μπορούν να φέρουν καταλυτικά αποτελέσματα, να έχουν ρόλο πολλαπλασιαστή, είναι εκείνος της ποιότητας του ανθρώπινου δυναμικού. Βασικός πυλώνας ανάπτυξης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού μιας χώρας είναι η εκπαίδευση. Και αυτή η ποιοτική αλλαγή βρίσκεται στο επίκεντρο των αλλαγών που προωθούμε στα ελληνικά πανεπιστήμια για εκπαίδευση υψηλού επιπέδου με συνεχή ανανέωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων, σύγχρονη και ανταγωνιστική.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here