Την καταστροφή ενός οικίσκου, μίας γεννήτριας καθώς και άλλων βασικών υποδομών της Digea προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας 12/8/2019  στον Υμηττό. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Digea  η αποκατάσταση των ζημιών και η χωροταξική διευθέτηση θα απαιτήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα και επισημαίνεται ότι έως τότε η εταιρεία θα λειτουργεί με περιορισμένο επίπεδο εφεδρείας στα συστήματά της.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως “το θλιβερό γεγονός της πυρκαγιάς και μάλιστα σε μια τόσο κοντινή στην Αθήνα περιοχή, ανέδειξε μεταξύ άλλων και τα προβλήματα που υπάρχουν σε ότι αφορά τις περιοχές εγκαταστάσεων κεραιών όπως ο Υμηττός. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν κατέστησαν σαφή την αναγκαιότητα της οριοθέτησης και της δημιουργίας Πάρκων Κεραιών ανά την Ελλάδα, με προδιαγραφές όπως σωστή περίφραξη, προστασία των υποδομών έναντι φυσικών καταστροφών με αποψιλώσεις και άλλες αναγκαίες εργασίες, έτσι ώστε ανάλογα προβλήματα να αντιμετωπίζονται με τις όσο το δυνατόν μικρότερες συνέπειες”.

Ειδικότερα, σημειώνεται πως άμεση ήταν η κινητοποίηση της Διοίκησης και του εξειδικευμένου προσωπικού της, από τις 03:30 τα ξημερώματα, συντονίζοντας επιτόπου τις ενέργειες και εφαρμόζοντας το σχέδιο διαχείρισης κρίσεων που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, δόθηκε άμεση προτεραιότητα στην εκκένωση του προσωπικού από τις εγκαταστάσεις του Υμηττού, για λόγους ασφαλείας, καθώς και στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εφεδρικών εγκαταστάσεών της, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αδιάλειπτη παροχή της υπηρεσίας.

Η εταιρεία σε όλη τη διάρκεια της κρίσης ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εξυπηρετεί, με στόχο την άμεση και έγκυρη ενημέρωσή τους τόσο για τα πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν όσο και για την πρόοδο των ενεργειών αντιμετώπισης της κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν χρειάστηκε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα καθώς λειτούργησε επιτυχώς το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης της εταιρείας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here