Η άφιξη της Amazon Web Services στην Ελλάδα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά νέα της χρονιάς, καθώς οι προοπτικές που ανοίγονται για την περαιτέρω συνεργασία του “γίγαντα” της τεχνολογίας με παράγοντες του ελληνικού επιχειρείν είναι μεγάλες.

Για τις προοπτικές αυτές συζήτησε με στελέχη της Amazon Web Services  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή τους συνάντηση.

Όπως έγραψε στο twitter ο υπουργός: «συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή Ευρώπης @cjbrooks, την κ. Μ. Σταυρακαντωνάκη και τον κ. Β. Κοτίτσα της @awscloud. Στο επίκεντρο της συζήτησης η επένδυση της εταιρίας στην Ελλάδα και οι προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία».

Η άφιξη της AWS στην Ελλάδα

Το πρώτο γραφείο της Amazon Web Services άνοιξε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο. Πρόκειται για ένα μέρος της διαρκούς επένδυσης της AWS στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία συνεχίζει τη διεύρυνση της ομάδας που στηρίζει τον αυξανόμενο αριθμό πελατών και συνεργατών της. Το γραφείο θα υποστηρίξει οργανισμούς κάθε μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων startups, επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς κάνουν την μετάβαση στο υπολογιστικό νέφος της AWS (AWS Cloud).

Ομάδες account managers, partner managers και solutions architects και άλλα στελέχη ήδη εξυπηρετούν πελάτες στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών από την ανάπτυξη και λειτουργία test environments μέχρι την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (Big Data Analytics), εφαρμογές σε περιβάλλον mobile, web και στα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρηματικές εφαρμογές (business applications), εφαρμογές Internet of Things (IoT) και διαχείρισης κρίσιμων εργασιών. H AWS έχει στο πελατολόγιο της μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο γνωστές startups και επιχειρήσεις όπως οι Beat, Deepsea Technologies, futurehome.gr, Madinad, Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Qivos, Spitogatos,  Voiceland, Wind Ελλάς, Workathlon και Χρυσή Ευκαιρία, καθώς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here