Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς δήλωσε πως δεν υπάρχει ανάγκη για μέτρα που «παρεμβαίνουν χωρίς να χρειάζεται στα διεθνή ταξίδια και στο διεθνές εμπόριο» στην προσπάθεια να σταματήσει η διάδοση του νέου κοροναϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 361 ανθρώπους στην Κίνα.

«Καλούμε όλες τις χώρες να εφαρμόσουν αποφάσεις που βασίζονται σε στοιχεία και είναι εύλογες», δήλωσε στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΠΟΥ επαναλαμβάνοντας προηγούμενο μήνυμά του.

«Η παγκόσμια συνδεσιμότητα είναι αδυναμία στο ξέσπασμα αυτό, όμως είναι και η μεγαλύτερη δύναμή μας», υπογράμμισε.

Στο μεταξύ οι εταιρείες που οργανώνουν κρουαζιέρες αποφάσισαν να απαγορεύσουν την παρουσία στα κρουαζιερόπλοια επιβατών και μελών πληρώματος που έχουν ταξιδέψει στην Κίνα μέσα στις 14 τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής ομοσπονδία τους που εδρεύει στη Γερμανία.

«Οι επιβάτες και τα μέλη πληρώματος που έχουν ταξιδέψει στην ηπειρωτική Κίνα στη διάρκεια των 14 τελευταίων ημερών ή που ήρθαν από τη χώρα αυτή στη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν θα επιτρέπεται να επιβαίνουν» στα κρουαζιερόπλοια, εξήγησε σε ανακόινωσή της η Διεθνή Ένωση Πλοίων Κρουαζιέρας (CLIA) που έχει την έδρα της στο Αμβούργο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here