Γράφει η «ξενοδόχος»

Ένα mall 72.000 τ.μ. στο Ελληνικό κι ένα κομμάτι του ως retail park με τη υπογραφή του ομίλου Φουρλή.

Για τη Lamda Development η χθεσινή ανακοίνωση για τη συμφωνία με τον όμιλο Φουρλή σηματοδοτεί ένα ακόμη deal, παραμονές ουσιαστικά της υπογραφής της συμφωνίας για τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή παρουσία και των κ.κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Αδωνι Γεωργιάδη.

Για τον όμιλο Fourlis, η χθεσινή ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα μεγάλο deal για τον όμιλο και τη νέα θυγατρική του, την Trade Estates ΑΕΕΑΠ εν όψει και της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο και μάλιστα στη μεγαλύτερη επένδυση που πρόκειται να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας και μία από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις σε όλη την Ευρώπη.

Το σίγουρο είναι ότι η Lamda ‘’χτίζει’’ και θα συνεχίσει να χτίζει συνεργασίες για το mega project που όσο προχωρά τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα συγκεντρώνει από εγχώριους και ξένους επενδυτές και ειδικά τα πρώτα έργα όπου περιλαμβάνονται τόσο οι κατοικίες όσο και το υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο  νέας γενιάς, που θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός της πρώτης πενταετούς φάσης υλοποίησης του εμβληματικού αυτού έργου.

Η Lamda Development S.A. ανακοίνωσε χθές την στρατηγικής σημασίας συνεργασία της με την Fourlis S.A. για την ανάπτυξη ενός εμπορικού πάρκου ‘’retail park”, εντός του εμπορικού κέντρου, με επένδυση 55 εκατ. ευρώ από την  Trade Estates που θα περιλαμβάνει τις αλυσίδες του ομίλου –ΙΚΕΑ και Intersport– αλλά και άλλες αλυσίδες που φιλοξενούνται σε επενδύσεις τύπου ‘’big boxes’’.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλης κλίμακας συμφωνία για το project (μετά από αυτή με την ΤΕΜΕΣ για το ξενοδοχειακό κομμάτι) και μάλιστα σε ένα τμήμα του έργου όπως είναι το mall της Βουλιαγμένης που θα φέρει άμεσα έσοδα για τη Lamda συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον κατοίκων αλλά και επισκεπτών της Αθήνας λόγω και του μεγέθους.

Το Μall στη λεωφόρο Βουλιαγμένης θα είναι συνολικά 72.000 τ.μ., θα αποτελεί την κύρια εμπορική ανάπτυξη εντός του project που περιλαμβάνεται στα έργα της πρώτης πενταετίας όπως και οι εμπορικοι χώροι στη μαρίνα για τη ‘’Marina Galleria’’.

Οι επενδύσεις για τις εμπορικές χρήσεις εντός του project εκτιμάται ότι θα φθάσουν στα πέριξ των 620 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι το Μall της Βουλιαγμένης είναι κοντά στο 20% μεγαλύτερο από αυτό του The Mall Αthens στο Μαρούσι- το πρώτο εμπορικό κέντρο της Lamda προ 15ετίας- και θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here