Γράφει η «ξενοδόχος»

Στις ράγες έχει μπεί ένα ακόμη έργο εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού που δεν είναι άλλο από αυτό της Orilina Properties AEEAΠ για την επένδυση των 70 εκατ. ευρώ.

 

Η Επενδυτική Ακινήτων με βασικό μέτοχο κεφάλαια της Brevan Howard, η οποία έχει λάβει άδεια, μετά τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για την παράταση της προθεσμίας εισαγωγής των μετοχών, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μέχρι και την 14η Δεκεμβρίου 2023, έχει δρομολογήσει ήδη την επένδυση που προωθεί στο Ελληνικό:

 

  • Εκεί όπου, η εταιρεία έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. για την απόκτηση δικαιώματος επιφανείας επί δύο γηπεδικών τμημάτων της ζώνης ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου του Ελληνικού, στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά.

Ηδη προχωρά ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των κτιρίων  που επιμελείται το γνωστό γραφείο Kengo Kuma and Associates.

Τα εν λόγω γήπεδα, βρίσκονται ανάμεσα στον μελλοντικό οικιστικό πύργο ‘’Riviera Tower’’ και τον υπό ανάπτυξη εμπορικό προορισμό ‘’Riviera Galleria’’ που έχει ανακοινώσει ο φορέας του έργου, η Lamda Development.

Το επενδυτικό πλάνο της Orilina περιλαμβάνει ότι εντός της μίας έκτασης θα αναπτυχθεί κτίριο εξυπηρετούμενων κατοικιών και εντός της δεύτερης εγκατάστασης χώροι εστίασης, αναψυχής, ευεξίας, εκδηλώσεων, καθώς και πώλησης συναφών προς την εστίαση προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα η εμπορική ανάπτυξη θα αποτελείται από μία ιδιωτική λέσχη με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εστιατόρια, ένα κατάστημα λιανικής κρασιών και οινοπνευματωδών υψηλών προδιαγραφών καθώς και μπαρ δίπλα στη μαρίνα προσβάσιμο στο κοινό.

Η οικιστική ανάπτυξη θα αποτελείται από ‘’επώνυμες’’ (branded) κατοικίες- διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα, οι οποίες θα φέρουν το brand της λέσχης και θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της, δεδομένου ότι οι αγοραστές διαμερισμάτων θα γίνονται παράλληλα και μέλη του club.

Σημειωτέον ότι η Orilina Properties, έχοντας ήδη διαθέσιμα άνω των 21 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαδικασίας έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως 50 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Brevan Howard και ο ιδρυτικός του εταίρος Τρύφων Νάτσης συμμετέχει με 6,4% στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development.