Η Desquared, ο κορυφαίος Digital Product Partner στην ελληνική αγορά, ανακοινώνει την είσοδο  της Deutsche Telekom ως στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία. Η συνεργασία αυτή αποτελεί ορόσημο, καθώς οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και ταλέντα από την αγορά και να παρέχουν υψηλής ποιότητας ψηφιακές λύσεις παγκοσμίως.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την Deutsche Telekom», δήλωσε ο Βαγγέλης Λιάσκας, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Desquared. «Η επένδυση αυτή όχι μόνο επιβεβαιώνει τη διαχρονικά εξαιρετική δουλειά της εταιρείας μας, αλλά ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης και καινοτομίας. Η αμοιβαία δέσμευσή μας στην ποιότητα και την ικανοποίηση του πελάτη θα αποτελέσει οδηγό για τη συνεργασία μας και θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε περαιτέρω τον αντίκτυπό μας στον τομέα των ψηφιακών προϊόντων», συμπλήρωσε.

Η επένδυση της Deutsche Telekom στην Desquared υπογραμμίζει την εξαιρετική φήμη και τις συνεργασίες της εταιρείας με τους πελάτες της. Έχοντας ήδη συνεργαστεί με την COSMOTE σε έργα digitalization  την τελευταία δεκαετία, η Desquared επεκτείνει τη συνεργασία της με τον όμιλο της Deutsche Telekom. Στο πλαίσιο αυτό, η Desquared θα συνεργαστεί στενά με τον κορυφαίο διεθνή τηλεπικοινωνιακό πάροχο για την υλοποίηση της αποστολής της, η οποία προβλέπει την ανάπτυξη προϊόντων για την παγκόσμια αγορά. Βάσει της αποστολής της, η εταιρεία θα αξιοποιήσει τα κορυφαία τεχνολογικά assets της, δηλαδή την πλατφόρμα delivery φαγητού Box, τις πλατφόρμες παραγγελιών και διαχείρισης εμπειρίας Wave και το καινοτόμο σύστημα ταχέος σχεδιασμού και ανάπτυξης εφαρμογών RAD (Rapid Application Design and Development).

Ως στρατηγικός επενδυτής, η Deutsche Telekom αποτιμά την αξία της Desquared σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ και αποκτά μερίδιο ύψους περίπου 20% στην εταιρεία. Η ιδρυτική ομάδα της Desquared θα διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας και διοικητική αυτονομία, διασφαλίζοντας τη συνέχιση της πελατοκεντρικής προσέγγισής της και τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για όλους τους πελάτες της. Παράλληλα, σε αυτή την προσπάθεια, η εταιρεία θα έχει πρόσβαση  στην τεχνογνωσία και τους πόρους του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού.

Επιπροσθέτως, η συνεργασία δημιουργεί σημαντικά οφέλη για τους εργαζόμενους της Desquared. Οι μακροχρόνιοι εργαζόμενοι της εταιρείας θα λάβουν σημαντικές οικονομικές επιβραβεύσεις, μέσω του προγράμματος της εταιρείας για την απόκτηση μετοχών από εργαζόμενους (Employee Stock Ownership PlanESOP), που τους επιτρέπει να συμμετάσχουν στη συναλλαγή και παράλληλα να διατηρήσουν περίπου το 90% των μετοχών που κατέχουν, θέτοντας ένα νέο πρότυπο στον διαμοιρασμό της επιτυχίας εντός της εταιρείας.