Μέτρα ανακούφισης για τους οικονομικά ασθενέστερους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο που ακολούθησε μετά τον μίνι ανασχηματισμό.

Τα μέτρα προς ενίσχυση των εισοδημάτων και φορολογικής ελάφρυνσης των πολιτών που ανακοίνωσε εντάσσονται σε μια συνολική στρατηγική αποκατάστασης των αδικιών της μνημονιακής περιόδου, όπως τόνισε.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη

  • μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες με μεσαία εισοδήματα
  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές περιουσίες και 10% μεσοσταθμικά. Ενώ για το 2020 ακολουθεί περαιτέρω μείωση της τάξης του 20% μεσοσταθμικά.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμούς και τους συνεταιρισμένους αγρότες, ενώ για το σύνολο των αγροτών θεσπίστηκε το ακατάσχετο για τις αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές μέχρι και τις 7.500 ευρώ.
  • Η επιδότηση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους.
  • Επιδότηση ενοικίου για 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας, περιέγραψε τους δύο άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το πλαίσιο πολιτικής.

Συγκεκριμένα:

  • το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους. Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here