Το 2017, η FCA συνέχισε να κάνει τις δεσμεύσεις μας για τη βιωσιμότητα πράξεις με συγκεκριμένες δράσεις που αποσκοπούν στη δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης αξίας. Αναγνωρίζουμε ότι οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές μας δραστηριότητες σχετίζονται όχι μόνο με την ανάπτυξη της επιχείρησης μας αλλά και  με την αποφασιστικότητά μας να επηρεάσουμε θετικά τον κόσμο.

Η Έκθεση Βιωσιμότητας της FCA του 2017, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων, γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους τα πιο σημαντικά  κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά επιτεύγματα σε σχέση με τους μακροπρόθεσμους στόχους του Ομίλου.

Το 2017, διαθέσαμε  4,7 εκατομμύρια οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων μας. Τα τελευταία επτά χρόνια μειώσαμε τις εκπομπές CO2 κατά 33%, τη χρήση νερού κατά 37% και τα απόβλητα που παράγονται κατά 58% ανά όχημα που κατασκευάζεται στις μονάδες συναρμολόγησης  μαζικής παραγωγής και σφράγισης.  Το εργατικό μας δυναμικό συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητές μας και το 2017 συγκεντρώσαμε πάνω από 2,8 εκατομμύρια προτάσεις από τους υπαλλήλους  μας για πιθανές βελτιώσεις σε προϊόντα και  διαδικασίες. Επίσης, οι τραυματισμοί εν ώρα εργασίας στα εργοστάσια μας ανά τον κόσμο μειώθηκαν για 11η συνεχή χρονιά.

Συνεχίσαμε τις προσπάθειές μας με υπευθυνότητα για την δημιουργία οχημάτων με έμφαση στους αποδοτικούς κινητήρες, τη βελτιωμένη αεροδυναμική, τη μείωση βάρους καθώς και την ασφάλεια και την ποιότητα. Οι προσπάθειές  μας για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων  και τη μείωση των εκπομπών CO2 των οχημάτων πραγματοποιήθηκαν με το λανσάρισμα  της υβριδικής τεχνολογίας eTorque Assist στο ολοκαίνουργιο Jeep Wrangler.

Η FCA ενίσχυσε τη συνεργασία της με την Waymo, την αυτοκινητοβιομηχανία Self-Driving της Google, ενσωματώνοντας  την  τεχνολογία των αυτοκινούμενων οχημάτων στα υβριδικά minivans της Chrysler Pacifica και υποστηρίζοντας  την προώθηση της πρώτης εταιρείας παροχής μεταφορικών υπηρεσιών στον κόσμο  χωρίς οδηγό. Διερευνούμε άλλους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας αυτόνομες υπηρεσίες οχημάτων.

Η FCA υποστήριξε τις κοινότητες όπου ζούμε και εργαζόμαστε διαθέτοντας περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ σε όλο τον κόσμο το 2017. Οι εργαζόμενοι μας προσέφεραν εθελοντικά περισσότερες από 240.000 ώρες σε μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του χρόνου εργασίας.

Η FCA έχει επίγνωση της επίδρασης των δραστηριοτήτων και των προϊόντων μας στην κοινωνία και το περιβάλλον και του ρόλου της στην εξεύρεση λύσεων για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Οι παγκόσμιες δραστηριότητές μας υποστηρίζουν τη μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία και συμβάλλουν στην επίτευξη των  στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs).

Ανακαλύψτε περισσότερα για την πορεία της  FCA στον τομέα της βιωσιμότητας  παρακολουθώντας το Sustainability  Highlights Video 2017 ή διαβάζοντας το Sustainability Report στην ενότητα της fcagroup.com αφιερωμένη σε αυτόν τον τομέα.  https://www.fcagroup.com/en-US/sustainability/Pages/reporting.aspx

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here