Με υπερωρίες θα αναπληρώνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, τις ημέρες που δεν εργάστηκαν επειδή τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα με απόφαση του ΕΟΔΥ.

Για τις ημέρες της καραντίνας, και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα τηλεργασίας, ο εργοδότης θα καταβάλλει κανονικά τον μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Όταν επιστρέφουν, θα απασχολούνται έως 3 ώρες ημερησίως πέραν του κανονικού ωραρίου, χωρίς επιπλέον αμοιβή, έως ότου αναπληρώσουν τις ημέρες για τις οποίες πληρώθηκαν χωρίς να εργάζονται.

Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται σε διάταξη του σχεδίου νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή αύριο με το οποίο η κυβέρνηση θα κυρώνει νέα και παλαιά μέτρα στήριξης των μισθωτών, εργαζόμενων ή και γονέων.

Πρώτη επιλογή παραμένει η τηλεργασία. Αν όμως αυτή δεν είναι δυνατή, ο εργαζόμενος που μπαίνει σε προληπτική καραντίνα για 7 ή 14 ημέρες, όπως απαιτεί ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να προστατευτεί ο ίδιος και οι συνάδελφοί του από πιθανή έκθεση σε κίνδυνο λόγω του κορωνοϊού, θα λαμβάνει κανονικά τον μισθό του και θα καλύπτονται οι εισφορές του από τον εργοδότη.

Με τη λήξη όμως της αναγκαστικής απουσίας από την εργασία, ο εργαζόμενος θα πρέπει να αναπληρώνει τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της καραντίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here