Επιστροφή αναδρομικών στους εαυτούς τους, ύψους 24.442 ευρώ, ψήφισαν οι βουλευτές με την τροπολογία για τα αναδρομικά των ενστόλων και των υπαγομένων στα ειδικά μισθολόγια, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος.

Μάλιστα, ο κ. Μητρόπουλος δηλώνει ότι η επίμαχη ρύθμιση έχει αυτόματη εφαρμογή και σε όλους τους βουλευτές. Συγκεκριμένα πρόκειται για 1.111 ευρώ μηνιαίως επί 22 μήνες.

Πάντως, η εκπρόσωπος της ΝΔ, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, διευκρίνισε ότι με εντολή του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν θα διεκδικήσουν αναδρομικά. Το ίδιο θα πράξει και το Κίνημα Αλλαγής, με τον Παύλο Χρηστίδη να δηλώνει: «Για εμάς είναι σαφές, όπως έχει ξεκαθαρίσει και η Φώφη Γεννηματά, πως κανένας τέως βουλευτής δεν πρέπει να ζητήσει αναδρομικά».

Κατηγορηματικά αρνητικός ο πρόεδρος της Βουλής

Την έντονη ενόχλησή του για την καταγγελία του Α. Μητρόπουλου δε μπόρεσε να κρύψει ο πρόεδρος της βουλής κ. Νίκος Βούτσης, δηλώνοντας κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο οι βουλευτές να λάβουν αναδρομικά.

«Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής αναδρομικών σε  βουλευτές» υποστήριξε ο κ. Νίκος Βούτσης αναφορικά με την καταγγελία του κ. Αλέξη Μητρόπουλου σύμφωνα με τις οποία η τροπολογία για την επιστροφή αναδρομικών ποσών σε δικαστές «ανοίγει παράθυρο» για την διεκδίκηση χρημάτων και από τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.

Ο κ. Βούτσης τόνισε πως η κυβερνητική τροπολογία που επιστρέφει ποσά στους δικαστικούς δεν πρόκειται να συμπαρασύρει και τους βουλευτές όπως άλλωστε είχε συμβεί και με αντίστοιχη ρύθμιση του 2014.

«Κυκλοφορούν εντολές κι αποφάσεις κομμάτων που αναφέρονται σε αναδρομικά βουλευτών και την στάση τους. Θα ενημέρωνα την  Διάσκεψη πως δεν  υπάρχει απολύτως κανέναν τέτοιο ζήτημα ούτε υπήρξε ποτέ, αλλά φαίνεται – και λυπάμαι πολύ – δεν μπορούσαν να περιμένουν μια ώρα. Όλα γίνονται για την δημιουργία εντυπώσεων» σημείωσε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε «εδώ και μία 10ετία παρά το μεταπολιτευτικό ψήφισμα – έχουν πλήρως αποδεσμευθεί οι αποζημιώσεις βουλευτών από τους μισθούς των δικαστών».

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε δε «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τις καταγγελίες του κ. Μητρόπουλου ενώ για τις ανακοινώσεις τις αντιπολίτευσης σχολίασε «Αν είχαμε ερωτηθεί από ΝΔ και ΔΗΣΥ που έσπευσαν να δώσουν εντολές θα είχαμε απαντήσει. Είναι συστηματάκι κατά πλήρη συνεννόηση για να βγει αυτό το πράγμα για δημιουργία εντυπώσεων. Ανοησίες! Ας κάνουν κάτι πιο σοβαρό και οι σελίδες και οι πολιτικοί αρχηγοί»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here