Άνοιξε στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας, το νέο εστιατόριο Athens Mezze, που αποτελεί το 15ο κατάστημα του ομίλου «Καστελόριζο», που συνέχισε τις επενδύσεις ακόμη και στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

Ο Αντώνης Σταύρου αποκάλυψε ότι ο Όμιλος, το 2022, έκλεισε με τζίρο 15,2 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των 3 εκατ. ευρώ που αφορούν στη δραστηριότητα της ιχθυοκαλλιέργειας, περίπου 6 εκατ. ευρώ υψηλότερα από το 2021 και 3 εκατ. ευρώ πάνω από το 2019.

Απέδωσε την εξέλιξη , στην σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και στις ανατιμήσεις, παρουσιάζοντας για τον όμιλο, για την περυσινή χρονιά, κέρδη προ φόρων άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου “Καστελόριζο”, αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη με την Lamda Development, για παρουσία στο Ελληνικό, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση για τη λειτουργία καταστήματος στο πολυτελές εμπορικό κέντρο «Riviera Galleria» που θα δημιουργηθεί στην Μαρίνα του Άγιο Κοσμά.

Υπογράμμισε την ανακαίνιση του καταστήματος της Βάρκιζας.

Όσον αφορά τη δραστηριότητα του ομίλου στην ιχθυοκαλλιέργεια, είπε ότι αποτελεί έναν τομέα από τον οποίο εξακολουθεί να θέλει να αποχωρήσει με σκοπό να δώσει έμφαση στην εστίαση, σημειώνοντας ότι προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποχωρήσει χωρίς επιτυχία.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζει η μονάδα στη Σητεία, στην Κρήτη που είναι πολύ μακριά, ενώ οι άλλες δύο μονάδες σε Σούνιο και Μέγαρα οικονομικά είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Κατά την παρουσίαση του νέου εστιατορίου στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου «Καστελόριζο» Αντώνης Σταύρου, ανέφερε πως η επένδυση του Athens Mezze, ανήλθε στις 200.000 ευρώ, με το νέο κατάστημα να έρχεται μια δεκαετία μετά το Mezze, της Γλυφάδας, λέγοντας ότι

  • «το εστιατόριο στη Μητροπόλεως είναι για όλες τις ηλικίες και για όλα τα πορτοφόλια».

Ο Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου που μαζί με τη σύζυγο του Μαρία Σταύρου, κόρη του προέδρου, είναι επικεφαλής του 15ου καταστήματος του ομίλου, αναφέρθηκε στη δυναμική του Athens Mezze, συνολικής έκτασης 300τ.μ. στο οποίο μπορούν άνετα να φιλοξενηθούν 170-180 άτομα, καθώς διαθέτει εκτός από τους εξωτερικούς χώρους, πατάρι για 80-100 άτομα και απασχολεί περί τους 25 εργαζόμενους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Σταύρου ανέφερε ότι για τις ανάγκες των εστιατορίων του, ο όμιλος «Καστελόριζο» απασχολεί πάνω από 500 άτομα προσωπικό, με τις απολαβές να κινούνται κατά μέσο όρο στα 1.000 ευρώ καθαρά.

Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες ανεύρεσης προσωπικού -από μάγειρες και σερβιτόρους μέχρι και λαντζέρηδες- γεγονός που επηρεάζει γενικότερα τον κλάδο.