Παρά τα όσα κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα για πρόθεση του John Paulson να πουλήσει το σχεδόν 10% που έχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΥΔΑΠ, καθώς η τρέχουσα τιμή έπιασε την τιμή αγοράς του ποσοστού που είχε αποκτήσει το 2014 στα 8,10 ευρώ.
     Αντιθέτως, μάλιστα, καθώς ενημερωμένη πηγή των…ψιθύρων μας πληροφορεί πως το θέμα της ΕΥΔΑΠ, της συμμετοχής του fund του μεγαλοεπενδυτή θα είναι από τα “καυτά” που θα συζητηθούν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο. 
      Παράλληλα, μέχρι τότε υπολογίζεται πως θα έχει διευθετηθεί το ζήτημα του φυσικού μονοπωλίου, που κατέχει καθώς λήγει η σύμβαση του 1999 βάσει της οποίας είχε παραχωρηθεί το δικαίωμα αποκλειστικής παροχής ύδρευσης και αποχέτευσης.
        Για το τελευταίο, προκαταρκτικές επαφές έχει διεξάγει η διευθύνουσα σύμβουλος του Υπέρ- Ταμείου. 
     Πάντως Paulson και άλλοι αμερικάνοι για την ΕΥΔΑΠ, Suez και άλλοι γάλλοι για την ΕΥΑΘ ένα είναι σίγουρο, πως από φθινόπωρο δεν θα πλήξουμε με τις εξελίξεις στα “νερά”. 
         Την ΕΥΔΑΠ φαίνεται, πως έχει βάλει στο επενδυτικό ραντάρ του ο mr Amber Capital. Για να δούμε, μήπως από τα κέρδη που έβγαλε από την πώληση του μεριδίου του στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ μας προκύψει αγοραστής και στην ΕΥΔΑΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here