Γράφει η «ξενοδόχος»

Τα νέα έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και δημιουργούν πολλά χαμόγελα στον ελληνικό τουρισμό και δή στον τουρισμό της Αθήνας.

Από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας με την Delta -η οποία φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ τα δρομολογια της από την Νέα Υόρκη στις 7 Μαρτίου και άνοιξε για πρώτη φορά με απευθείας πτήση την Βοστόνη- η  Η εταιρεία εξέφρασε την πρόθεση της να παρατείνει τις πτήσεις μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου ώστε να συμπεριλάβει και τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μετατρέποντας ουσιαστικά τη λειτουργία της σε 10μηνη βάση.

Για το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου θα μπορούσε επίσης να υπάρξει ένα ‘’παράθυρο’’  ενόψει και του ανοίγματος της χειμερινής κρουαζιέρας φέτος τον Φεβρουαριο, εξ’ ού και συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου με σκοπό τη μετατροπή ενός τουλάχιστον δρομολογίου σε σύνδεση συνεχούς λειτουργίας όλο τον χρόνο.

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε και με τα στελέχη της American Airlines με την οποία συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας που θα μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Τέξας με στόχο να παρουσιαστούν οι δυνατότητες ανοίγματος και νέων προορισμών στην Ελλάδα το 2023-2024, εκτός της Αθήνας, με τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης να είναι στις πρώτες σκέψεις των στελεχών της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία φέτος αύξησε κατά 80% τη διαθεσιμότητα της σε σχέση με το 2019 και κατά 48% σε σχέση με πέρυσι δείχνοντας την εμπιστοσύνη της στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.  Στην τηλεδιάσκεψη με την United Airlines ανακοινώθηκε η πρόθεση της εταιρείας λόγω της αυξημένης ζήτησης να δρομολογήσει μεγαλύτερο αεροσκάφος στις πτήσεις προς Αθήνα από τις επόμενες εβδομάδες και έγιναν προκαταρκτικές συζητήσεις για το άνοιγμα και της Θεσσαλονίκης για εποχιακή πτήση μελλοντικά.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here