Στη γενέτειρά του, στους Δελφούς, επέστρεψε από σήμερα η ετήσια εκδήλωση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 29 Απριλίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ LIVE

 

To Φόρουμ θα επιδιώξει να διερευνήσει απαντήσεις σε καίρια ζητήματα όπως:

– Πώς μπορούν οι κοινωνίες ανά τον κόσμο να συνεργαστούν ώστε να μετατραπεί η σημερινή αστάθεια σε ελπίδα.

– Πώς αλλάζουν οι συσχετισμοί σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας, της οικονομίας.

– Πόσο προετοιμασμένοι είναι οι ηγέτες και οι επιχειρήσεις στο να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές

Οι θεματικοί πυλώνες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών καλύπτουν ένα φάσμα που εκτείνεται από τη γεωπολιτική και διεθνή ασφάλεια, το μέλλον της Ευρώπης, τη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή, την τεχνολογία, μέχρι την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Η ατζέντα του Φόρουμ διαμορφώνεται σε συνεργασία με δεξαμενές σκέψης και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η World Bank, η Ευρωπαϊκη Επιτροπη, το Chatham House, το Atlantic Council, το Wilfried Martens Center, το Ινστιτούτο Bruegel, το London School of Economics και πολλά άλλα.

Οι κύριοι άξονες και οι θεματικές συζητήσεις του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι: Μεταβαλλόμενη Γεωπολιτική σκακιέρα, Κλίμα και περιβάλλον, Βιώσιμη Οικονομία & Χρηματοδότηση, Κοινωνική ενσωμάτωση και Τεχνολογική πρόοδος.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για όλους τους επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα συμμετέχουν στο 4ήμερο Φόρουμ του Απριλίου.