Η ΔΕΗ προχωρά δυναμικά την υλοποίηση του σχεδίου της στην «πράσινη» μετάβαση, με δύο νέα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία. Τα έργα αυτά, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1 GW, βάζουν πλέον σε τροχιά υλοποίησης το τριετές στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου, όπως παρουσιάστηκε από τη Διοίκηση σε επενδυτές στο Capital Markets Day του Λονδίνου, τον Ιανουάριο. Ο Όμιλος αλλάζει προοπτική και επενδύει σημαντικά στην καθαρή ενέργεια.

Το πρώτο έργο αφορά στη συμφωνία του Ομίλου ΔΕΗ με την RWE για το φωτοβολταϊκό πάρκο «Ορυχείο ΔΕΗ Αμύνταιο», συνολικής ισχύος περίπου 450 MWp. Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 255,4 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει κονδύλια 127,7 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Η έναρξη των εργασιών έχει προγραμματιστεί μέσα στους επόμενους μήνες και το Φ/Β πάρκο αναμένεται να λειτουργεί μέχρι το τέλος του 2025.

Η δεύτερη σημαντική επένδυση αφορά στη συμφωνία με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς για το φωτοβολταϊκό έργο «Φοίβη» στην Πτολεμαΐδα, με εγκατεστημένη ισχύ 550 MWp. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2025 και θα συμβάλλει στην παραγωγή περίπου 1 ΤWh ενέργειας, καλύπτοντας σχεδόν το 2,5% της εγχώριας παραγωγής ενέργειας, ενώ παράλληλα θα αποτρέπει την εκπομπή 550 kt CO2 ετησίως.

Aπό το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ