Την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022, σύμφωνα πάντα με τα διεθνή πρότυπα του οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI Standards), δημοσιοποίησε η ΔΕΗ.

Επιπλέον, ο ΔΕΔΔΗΕ απαντώντας σε δημοσιεύματα διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ αυξάνονται οι χρεώσεις χρήσης δικτύου (ΧΧΔ).

Στην 3η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης σε επίπεδο Ομίλου ΔΕΗ, διενεργήθηκε η ανάλυση της Διπλής Ουσιαστικότητας, με βάση τις οδηγίες του νέου κανονιστικού πλαισίου CSRD.

Οι επιδόσεις συνοψίζονται στην έκθεση ως εξής:

Αύξηση 16% στους διασφαλισμένους δείκτες GRI.

Επταπλασιασμός στους διασφαλισμένους δείκτες ESG του ΧΑΑ.

Αύξηση 150% στους ενοποιημένους δείκτες που αφορούν τη ΔΕΗ Α.Ε και τις δύο πιο σημαντικές θυγατρικές της (ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες).

Αύξηση 60% στη σύνδεση των εταιρικών δράσεων με συγκεκριμένους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, δήλωσε σχετικά:

  • «Η ΔΕΗ υλοποιεί την επιχειρησιακή της στρατηγική υπό το πρίσμα των στρατηγικών πυλώνων Βιώσιμης Ανάπτυξης και συγκεκριμένα με άξονες αναφοράς την από-ανθρακοποίηση, τη λειτουργία µε θετικό πρόσημο για τη φύση, και τη δημιουργία κοινωνικοοικονομικής διαμοιραζόμενης αξίας. Στην παρούσα Έκθεση παρουσιάζουμε τον τρόπο διαχείρισης των ουσιαστικών θεμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης, αλλά και την επίδοσή μας σε αυτά αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή μας για πλήρη διαφάνεια στη μέτρηση και δημοσιοποίηση της απόδοσής μας».

 Δεν αυξάνονται οι χρεώσεις χρήσης δικτύου.

Απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρουν επερχόμενες αυξήσεις στις χρεώσεις χρήσης δικτύου (ΧΧΔ) δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζει πως υπέβαλε στη ΡΑΑΕΥ αίτημα αναθεώρησης του ετήσιου εγκεκριμένου εσόδου του, το οποίο περιλαμβάνει πρόσθετα έσοδα στην κατηγορία των μη ελεγχόμενων δαπανών και συγκεκριμένα περί τα 40,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περί τα 24,4 εκατ. ευρώ αφορούν στις πρόσθετες δαπάνες για τις ζώνες πυροπροστασίας και περί τα 15,9 εκατ. ευρώ στο πρόσθετο κόστος της μηνιαίας καταμέτρησης.

Σύμφωνα με τον Διαχειριστή, η δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας έχει ως στόχο να ανταποκριθεί στις εκ του νόμου υποχρεώσεις του για την ασφαλή και απρόσκοπτη τροφοδότηση και λειτουργία του δικτύου διανομής, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και την ασφάλειά του έναντι της συνεχώς επιταχυνόμενης εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι μηνιαίες καταμετρήσεις στοχεύουν στο να ανταποκριθεί αποτελεσματικά ο ΔΕΔΔΗΕ στις ανάγκες για τον ανασχεδιασμό της αγοράς ενέργειας και των πρόσφατων αλλαγών στο πλαίσιο τιμολόγησης των καταναλωτών στο ανταγωνιστικό σκέλος της αγοράς.

Ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει, ότι το επίπεδο των τρεχουσών χρεώσεων καλύπτει αυτές τις επιπρόσθετες δαπάνες, γεγονός που αναμένεται να διατηρήσει τις ΧΧΔ στα υφιστάμενα επίπεδά τους.

Παράλληλα, επισημαίνει πως, εξετάζοντας συνολικότερα την επιρροή του στις τιμές της εγχώριας αγοράς ενέργειας, παρατηρείται πως η ταχύτατη σύνδεση νέων ΑΠΕ στο δίκτυο διανομής είχε ευεργετικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ