Χρηματοδότηση έως και 530 εκατ. ευρώ από Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς μέσω ομολογιακού προωθεί η ΔΕΗ με στόχο να μπει στα ευρυζωνικά δίκτυα οπτικών ινών Fiber To The Home (FTTΗ), σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδος.

Όπως ανακοίνωσε η Επιχείρηση υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τις Τράπεζες για το σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα η ΔΕη ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, για την κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία δικτύου οπτικών ινών ευρυζωνικής πρόσβασης (Fiber To The Home- ETH) σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την έκδοση μακροπρόθεσμου ομολογιακού δανείου έως 530 εκατ. ευρώ με τη μορφή project finance, από την 100% θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού, που θα ιδρύσει η ΔΕΗ και η οποία θα αναλάβει την κατασκευή, λειτουργία, εκμετάλλευση και συντήρηση του δικτύου οπτικών ινών, που θα δημιουργηθεί.

«Η ΔΕΗ θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μετά την υπογραφή των συμβατικών κειμένων, η οποία θα γίνει με την οριστικοποίηση των τελικών όρων χρηματοδότησης μετά την ολοκλήρωση του due diligence, που βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here