Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το πρώτο Ομόλογο ΔΕΗ, μετά το 2014, αξίας  500 εκατ. ευρώ και στόχο επιτόκιο της τάξης του 4%.

Το ομόλογο  της ΔΕΗ περιλαμβάνει και ρήτρα αειφορίας (Sustainability – Linked Bond SLB’s).

  • Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που θα αναλαμβάνει -μέσω του ομολόγου – δεσμεύσεις έναντι συγκεκριμένων στόχων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσα από την ανάπτυξη του επιχειρησιακού της σχεδίου.

Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η εισηγμένη πρόκειται να τα διαθέσει για την αναχρηματοδότηση παλιότερου της δανεισμού αλλά και για νέες επενδύσεις.

Το 2014, η ΔΕΗ είχε καταφέρει να δανειστεί 700 εκατ. ευρώ. Ακολούθησαν , πολύ αργότερα, οι δύο τιτλοποιήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών αξίας 350 εκατ. ευρώ. Μεσολάβησε η επάνοδος της ΔΕΗ στη λειτουργική κερδοφορία καθώς και η μεγάλη στροφή προς την “πράσινη ανάπτυξη” δηλαδή στις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην ηλεκτροκίνηση.

Η ΔΕΗ σήμερα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του 2014. Έχει ήδη πάρει  όλες τις αναγκαίες πιστοληπτικές αξιολογήσεις προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση του ομολόγου.

  • To γεγονός ότι το Ομόλογο της ΔΕΗ είναι SLB (Sustainability – Linked Bond) συνεπάγεται ότι κάθε χρόνο που δεν θα επιτυγχάνεται ο στόχος μείωσης ρύπων, το επιτόκιο που θα πληρώνει θα επιβαρύνεται με +0,5%.

Η ΔΕΗ έχει ήδη αποσπάσει βαθμολογία με «ΒΒ-» (με σταθερό outlook) από τη Fitch αλλά και «Β» της S&P.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here