Για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας και τα μελλοντικά σχέδια της ΔΕΗ μίλησε αναλυτικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Μ. Παναγιωτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, όπου και παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στην πρόθεσή της ΔΕΗ να αυξήσει τα καταστήματά της, λειτουργώντας τα απογεύματα αλλά και Σάββατα, προκειμένου να εξυπηρετείται καλύτερα το καταναλωτικό κοινό.

Όπως αποκάλυψε, στον σχεδιασμό του είναι να αξιοποιηθεί εργατικό δυναμικό μέσω του ΟΑΕΔ και το συγκεκριμένο πρόγραμμα μελετάται να ξεκινήσει με 2 νέα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 1 στον Πειραιά.

Επίσης, εξετάζεται να υπάρξουν κλαδικά τιμολόγια, καθώς ήδη έχουν κατατεθεί σχετικά αιτήματα από επιχειρήσεις, ενώ στις προτεραιότητες της ΔΕΗ είναι να προχωρήσει στην αναβάθμιση του δικτύου της και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των “έξυπνων” μετρητών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στο υποχρεωτικό άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο, όπως είπε, έγινε χωρίς σχεδιασμό εξαιτίας πιέσεων των θεσμών και την υποχρέωση της ΔΕΗ να μειώσει μέχρι το τέλος του 2019 το ποσοστό πελατών που έχει, προκειμένου να ευνοηθεί ο ανταγωνισμός.

Επίσης, παραδέχθηκε ότι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις αυξάνουν κατά πολύ τους λογαριασμούς ρεύματος, κάτι που δεν διευκολύνει και τη ΔΕΗ και μίλησε για τις εκπτώσεις που ισχύουν αλλά και για τη ρύθμιση των 36 δόσεων, προκειμένου να διατηρηθεί η εισπραξιμότητα της εταιρείας.

Ως επιβράβευση των συνεπών καταναλωτών υπάρχει έκπτωση ύψους 15%, ενώ για όσους επιθυμούν να προπληρώσουν τον λογαριασμό τους, προβλέπεται έκπτωση επιπλέον 6%.
Για τις επιχειρήσεις εκτιμά ότι θα μπορούν να ανταποκρίνονται ευκολότερα στις υποχρεώσεις τους προς την εταιρεία, μέσω μηνιαίου ηλεκτρονικού λογαριασμού.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για την παρουσία του στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία του Ε.Ε.Α. με τη ΔΕΗ, προς όφελος των επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here