Συνεργασίες για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων στο Αιγαίο επιδιώκει η ΔΕΗ, όπως αποκάλυψε ανώτερο στέλεχος της Επιχείρησης, κατά τη διάρκεια του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, που αποτελεί τον βραχίονα στις ΑΠΕ, μιλώντας στο οικονομικό συνέδριο τόνισε ότι η ΔΕΗ θέλει να άρει τη λειτουργία του συνόλου των λιγνιτικών μονάδων της, εκτός μίας, έως το 2025, ενώ σχεδιάζει έως το 2023 να δαπανήσει 3,4 δισ. ευρώ (4,13 δισ. δολάρια) για να επιταχύνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να αναβαθμίσει το δίκτυο διανομής ενέργειας της χώρας.

“Πρόκειται να συνάψουμε συμπράξεις για να εισέλθουμε στον τομέα των υπεράκτιων αιολικών έργων Αιγαίο. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα”, δήλωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Μαύρος, η Ελλάδα επεξεργάζεται ένα νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση υπεράκτιων έργων αιολικής ενέργειας, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες.

“Περιμένουμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού, θα έχει συσταθεί η κοινή εταιρεία με την RWE για να προχωρήσει η συμφωνία μας για την από κοινού ανάπτυξη έργων έως και 2 gigawatts στην Ελλάδα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαύρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here