Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης της εταιρείας για την Ημέρα της Γυναίκας, μίλησε με τους δημοσιογράφους του κλάδου….

Επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα την ύπαρξη προτάσεων από τρεις μεγάλους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους (Μυτιληναίος, ΤΕΡΝΑ και Κοπελούζος), οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να αναλάβουν τις επενδύσεις για την περιβαλλοντική αναβάθμιση των μονάδων, ώστε αυτές να μην αποσυρθούν λόγω υψηλών εκπομπών ρύπων.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ αποκάλυψε ότι έχει επεξεργαστεί σχέδιο Εθελουσίας Εξόδου για τους εργαζόμενους  που θα ….περισσέψουν από τις μονάδες που θα ιδιωτικοποιηθούν και σήμερα είναι άνω των 50 ετών…Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αφορά κυρίως  τους εργαζόμενους που δεν θα παραμείνουν στις μονάδες υπό τη νέα ιδιοκτησία (για τους οποίους θα ισχύει η πενταετής προστασία των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων), ή δεν θα μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Όλα οδηγούν σε μια κοινή ανεξάρτητη εταιρεία που θα προκύψει από τη σύμπραξη της ΔΕΗ με ιδιώτες, για την επέκταση της διάρκειας «ζωής» των δύο λιγνιτικών μονάδων στο Αμύνταιο.

Ο κ. Παναγιωτάκης εξήγησε πως η δημιουργία ενός κοινοπρακτικού σχήματος για τη λειτουργία των δύο μονάδων περιλαμβανόταν εξαρχής στην πρόταση Κοπελούζου, ενώ έχει υιοθετηθεί και από την ΤΕΡΝΑ.

Αντίθετα, η πρόταση του Ομίλου Μυτιληναίου, η οποία προβλέπει την περιβαλλοντική αναβάθμιση των μονάδων με αντάλλαγμα την τροφοδοσία με ρεύμα της Αλουμίνιον μέσα από μακροχρόνιο διμερές συμβόλαιο, δεν θα βοηθούσε την εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here