Αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, κατά την πρόσφατη εκδήλωση κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της, όπως ανέφερε  Το μεγάλο “βαρίδι” του δανεισμού της είναι κοινοπρακτικό δάνειο του 1,3 δισ. ευρώ λήγει το 2019.

Ο κ. Παναγιωτάκης αποκάλυψε πως η τελική συμφωνία με τις τράπεζες συνεπάγεται συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη ΔΕΗ. Οι δεσμεύσεις θα περιγράφονται αναλυτικά στο  υπό διαμόρφωση businessplan της ΔΕΗ. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες που θα αναχρηματοδοτήσουν θα παρακολουθούν την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ περιέγραψε τις έξι μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει φέτος η επιχείρηση υποστηρίζοντας πως με τα υπάρχοντα δεδομένα το 2018 θα είναι στον ίδιο ή στο μεγαλύτερο βαθμό κρίσιμη χρονιά για την επιχείρηση. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, μία ακόμη πρόκληση είναι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση και η ρευστότητα, σημειώνοντας ότι η επιχείρηση θα προχωρήσει από φέτος σε ακόμη πιο αποφασιστική αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ παράλληλα θα κάνει μεγάλες και συστηματικές προσπάθειες για τη μείωση του λειτουργικού κόστους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here