Επιταχύνει την επέκτασή της στις ΑΠΕ η ΔΕΗ βάσει του αρχικού προγραμματισμού της, οποίος όμως εντάθηκε καθώς οι συνθήκες που διαμορφώνει η γεωπολιτική κρίση απαιτούν ταχύτερες ενέργειες.

Στα πλαίσια αυτά η ΔΕΗ ετοιμάζεται να ανακοινώσει διαγωνισμούς για τη δημιουργία νέων έργων ΑΠΕ ισχύος 600 MW που θα ενισχύσουν την επάρκεια της ελληνικής οικονομίας και το χαρτοφυλάκιο της Επιχείρησης.

Οι κινήσεις της ΔΕΗ γίνονται μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες η οποία ήδη έχει χαρτοφυλάκιο ισχύος 270 MW και κατασκευάζει έργα συνολικής ισχύος άνω των 360 MW, ενώ προγραμματίζει και νέα.

  • Στόχος της ΔΕΗ είναι να αυξήσει τη δυναμικότητα της ισχύος σε ΑΠΕ στα 500 MW ήδη από φέτος μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ταυτόχρονα συνεργάζεται με τη μεγάλη διεθνή γερμανική εταιρία RWE που είναι από τα γνωστότερα και ισχυρότερα μεγέθη στον κλάδο των ΑΠΕ και σύντομα θα ξεκινήσει το πρώτο κοινό έργο των δύο εταιριών ισχύος 200 MW.

Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα στα 5,3 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία και στη συνέχεια να το επεκτείνει κι άλλο στα 8,4 δισ. ευρώ με στόχο τη δημιουργία εγκατεστημένης ισχύος 7,2 GW από ΑΠΕ μαζί με τα υδροηλεκτρικά έργα.

Σε πρώτη φάση το πλάνο της ΔΕΗ είναι να ξεπεράσει εντός του 2022 τα 500MW εγκατεστημένης ισχύος και να φτάσει το 1,5GW μέχρι το 2024.

Στα πλαίσια κυοφορείται στην αγορά και η σχετική φημολογία σύμφωνα με την οποία το φιλόδοξο πλάνο της ΔΕΗ, για να προχωρήσει με τη σχεδιαζόμενη ταχύτητα ενδέχεται να περιλαμβάνει και εξαγορές, πέραν της κατασκευής των δικών της έργων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here