Εγκρίθηκε η σύμβαση ανάθεσης του έργου στην ανάδοχο εταιρεία METKA ΕGN (θυγατρική της Mytilineos) έναντι τιμήματος 83,7 εκατ. ευρώ.

Η Σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής μέσα στον Μάιο.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 200 MW, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε στη Βουλή ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Κωνσταντίνος Μαύρος, θα τοποθετηθεί σε μια έκταση 5.212 στρεμμάτων στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης στη Δυτική Μακεδονία και θα παράγει ετησίως 352,4 GWh καθαρής ηλιακής ενέργειας, με αντίστοιχη αποφυγή 178,5 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα, και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2022.

Το έργο συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) τον Απρίλιο του 2020 με την εξαιρετικά χαμηλή τιμή των 49,11 ευρώ/MWh.

Στην οικονομικότητα του έργου αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, επισημαίνοντας ότι η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας στα 49 ευρώ/MWh συνιστά μια εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή τόσο για τη ΔΕΗ όσο και για τους πολίτες, καθώς είναι πολύ χαμηλότερη από τη μέση τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά.

Το φωτοβολταϊκό των 200 MW αποτελεί τμήμα ενός συμπλέγματος τριών διαφορετικών πάρκων, συνολικής ισχύος 230 MW.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here