Πολλά γράφτηκαν, περισσότερα κυκλοφόρησαν σχετικά με την παρέμβαση της Κομισιόν.

Το -4,72% για τη μετοχή την προηγούμενη εβδομάδα, έδειξε πως οι επενδυτές- ένα μέρος τους, κυρίως οι πιο βραχυπρόθεσμοι-  είναι “ευάλωτοι” και “ευαίσθητοι” σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ωστόσο, οι παλαιότεροι (και με γνώση του παρασκηνίου) θα ενθυμούνται ποιος …παράγων είχε ενεργήσει-τότε- προκειμένου να επιβληθεί πρόστιμο στην ΔΕΗ.

  • Ο συγκεκριμένος, εξακολουθεί να διαθέτει επιρροή στις Βρυξέλλες, πιθανότατα να επιμείνει προκειμένου να βρεθεί σε δύσκολη θέση ο όμιλος.

Ειδικότερα τώρα, που η “νέα ΔΕΗ” , η διεθνής πλέον PPC  χτίζει θέσεις και εκτός συνόρων.

Θεωρώ ότι, στην διοίκηση της ΔΕΗ γνωρίζουν τι παίζεται (κυρίως) στις Βρυξέλλες και έχουν λάβει τα μέτρα τους.

Ηδη, η θέση/απάντηση της διοίκησης ήταν και σαφής και συνεργατική.

Ομως, είναι και θέμα χρονισμού επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες, εννοώντας πως στα κεντρικά της Κομισιόν ανάλογες περιπτώσεις μπορεί και να χρειαστεί μία 10ετία για να τελεσιδικήσουν, χωρίς να καταλήγουν όλες σε πρόστιμα και ανάλογα μέτρα.

Για αυτό και θεωρούν παροδική την διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας που για έναν επενδυτή μάλλον ως ευκαιρία μίας πρώτης εισόδου στο χαρτί θα πρέπει να θεωρήθηκαν τα χαμηλά της Τετάρτης, στα 11,55 ευρώ.

Στα 4,545 δισ.€  η αποτίμηση του Ομίλου, όπως και να έχει το θέμα της παρέμβασης της Κομισιόν είναι σε deep under value από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ