Τα 1,7 δισ. € είχε θέσει ως στόχο για τα ebitda του 2024 ο Γιώργος Στάσσης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων 2023 στους αναλυτές ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος του ομίλου είχε αναφερθεί στην στοχοθεσία για το 2024, παράλληλα με την ανακοίνωση της διανομής μερίσματος (0,25/μτχ) μετά από μακρά περίοδο επενδυτικού μπλακ-άουτ.

Με βάση τα μεγέθη 2023- ειδικότερα του Q4- και την προβολή τους μερίδα αναλυτών εκτιμά ως πιθανότερη την επίτευξη ebitda 1,8 ή και 1,9 δισ.
(και μάλιστα επαναλαμβανόμενα) αποτέλεσμα και της απόδοσης ώριμων επενδύσεων/έργων που έχουν πραγματοποιηθεί/πραγματοποιούνται.

Η προοπτική μεγέθυνσης της παρουσίας στην ρουμανική αγορά, όπως και άλλων χωρών της Ν.Α Ευρώπης, το μέγα deal με την Mytilineos, η δημόσια στήριξη των σχεδιασμών της διοίκησης από τον Τζέφρευ Πάγιατ- με τον υφυπουργό Εξωτερικών (σε θέματα Ενέργειας) των ΗΠΑ να “χρήζει” τον όμιλο ppc στρατηγικής σημασίας “παίκτη” στην περιοχή ελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον διαχειριστών ξένων funds.

Εξηγούν επίσης την βούληση του CVC Capital να ενισχύσει τη συμμετοχή πέραν του 10% στο μ.κ του ομίλου, που κατέχει σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ