Μετασχηματίζεται μεν η ΔΕΗ σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε ο Ιωάννης Κοπανάκης, γενικός διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης της επιχείρησης αλλά στο χρηματιστηριακό ταμπλό η μετοχή έπεσε χθες βορά σε κάθε λογής ανυπόστατες φήμες.

Συνέπεια αυτών ήταν η…κατάρρευση της τιμής κατά -6,06% στα 1,364 ευρώ δηλαδή σε όρους χρηματιστηριακής αξίας σε μόλις 316,45 εκατ. Ευρώ.

Με απλά λόγια, χθες Τρίτη, στο χρηματιστηριακό ταμπλό η ΔΕΗ, με τα σοβαρά προβλήματα της, δεν λέω, είχε αποτίμηση όσο δύο…Ικτίνοι ή μόλις 50 εκατ. περισσότερα από το..ΥΓΕΙΑ.

Η εικόνα δεν είναι καλή είπαμε αλλά όχι και έτσι. Η απαξίωση και η υποτιμητική κερδοσκοπία έχουν τα όρια τους.

Η αλήθεια είναι απλή, οι αριθμοί αμείλικτοι:

  • Στην ΔΕΗ έχει δημιουργηθεί  ένα …βουνό από ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,4 δισ., δηλαδή… 7 φορές η κεφαλαιοποίησή της στο χρηματιστηριακό ταμπλό.
  • Η διοίκηση δεν αντέδρασε αποτελεσματικά στην συνεχή μείωση του τζίρου, τη χαμηλή ρευστότητα, την εκτίναξη των τιμών ρύπων και το συνολικό χρέος 4,1 δισ. Ευρώ.

Ωστόσο…

Άνθρωπος του banks.com.gr έψαξε ενδελεχώς να διαπιστώσει με ποια αφορμή κυκλοφόρησαν φήμες πως η ΔΕΗ είναι η επόμενη Folli Follie και σας έχω ακριβέστατο ρεπορτάζ:

  • Τα λογιστικά βιβλία χρήσης 2017 της ΔΕΗ όντως τα ψάχνει κλιμάκιο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων λόγω μίας ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ εγγραφής– ύψους 270-280 εκατ. ευρώ- που είχε περάσει τα οικονομικά αποτελέσματα ως αντιλογισμός.
  • Επί της ουσίας, επρόκειτο για ποσό που αφορούσε σε καλύψεις για παροχή δωρεάν ή και μειωμένου ρεύματος σε εργαζόμενους και συνταξιούχους της επιχείρησης και τίποτε περισσότερο.

Επειδή το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται διάφοροι…δράκοι από…σπηλιές και…υπόγεια της Αθηνών το banks.com.gr έχει την υποχρέωση να ψάχνει και το τελευταίο κόμμα πριν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει το οτιδήποτε. Και αυτό δεσμευόμαστε, πως θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Συνεπώς θέμα ΔΕΗ όπως φημολογείται ΔΕΝ υφίσταται και κρατήστε το και αυτό. Και τα ξανά λέμε εάν χρειαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here