Θα την αγοράσει η Αegean Baltic Bank (ΑΒΒank) που διευθύνει ο Θ. Αφθονίδης και μεγαλομέτοχος είναι το Chevanari Financial  Group;

Η μήπως καταφέρει -δια της πλαγίας οδού- να μπει δυναμικά στο τραπεζικό μας σύστημα η  εταιρία ηλεκτρονικών πληρωμών Viva του Χ. Καρώνη;

Θα ενδιαφερθεί μια μεγάλη συστημική τράπεζα την τελευταία στιγμή;

Το μυστήριο της Praxia Bank θα διαλευκανθεί την ερχόμενη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου. Θα κατατεθούν οι προσφορές των ενδιαφερομένων αγοραστών.

Μετά από τις διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου, η Praxia Bank εμφανίζεται να διαθέτει κεφάλαια ύψους 120 εκατ. ευρώ κεφάλαια.

Το αρχικό φιλόδοξο σχέδιο της κυρίας Αναστασίας Σακελλαρίου να εισαχθεί στην Ελλάδα μια ψηφιακή τράπεζα αιχμής μια challenger bank, δεν φαίνεται να πείθει. Δεν πείθει ούτε τον βασικό χρηματοδότη και μέτοχο της Praxia, την Atlas Merchant Capital, του Bob Diamond που ανακοίνωσε ότι έχει διάθεση να βάλει άλλα κεφάλαια. H Atlas Merchant ανέθεσε στη UBS, να «τρέξει» μια οιωνείδιαγωνιστική διαδικασία για την εξεύρεση αγοραστή. Ήδη έχει ανοίξει Virtual Data Room (VRD) και μεταξύ των αρχικώς ενδιαφερομένων περιλαμβάνονται private equity funds, η Εθνική Tράπεζα και η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Viva.

Η Praxia Bank διαθέτει καταθέσεις περίπου 110 εκατ. ευρώ μέσω μιας γερμανικής ψηφιακής πλατφόρμας, ενώ οι χορηγήσεις της κινούνται στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ περίπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here