Νέα προσπάθεια καταβάλει η Folli Follie για την παροχή δικαστικής προστασίας προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση. Με δεύτερο αίτημα που υπέβαλε η εταιρεία στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ζητεί την έκδοση προσωρινής διαταγής για την υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το αίτημα προσωρινής διαταγής συζητήθηκε σήμερα με τους νομικούς παραστάτες της εταιρείας να υποστηρίζουν πως η υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας είναι μονόδρομος καθώς σε διαφορετική περίπτωση τους επόμενους μήνες θα πτωχεύσει. Όπως ανέφεραν υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. «Η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» τόνισαν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι της εταιρείας και υπογράμμισαν πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Υπέρ του αιτήματος τάχθηκαν οι ομολογιούχοι αλλά και οι εργαζόμενοι της εταιρείας που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους οι οποίοι επικαλέστηκαν την έγγραφη παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, προσκομίζοντας την στο δικαστήριο. Κατά του αιτήματος ωστόσο τάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές. Μάλιστα, οι δικηγόροι των τραπεζών κατέθεσαν ένσταση απαράδεκτου περί δεδικασμένου.

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας καλείται να αποφασίσει για την τύχη του αιτήματος αυτού μέχρι τη Δευτέρα.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here