Σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώθηκε η μετοχή της Mevaco. Ωστόσο, αυτό πραγματοποιήθηκε με λίγες συναλλαγές, μόλις 290 μτχ, πλην όμως η αποτίμηση της εισηγμένης ενισχύθηκε στα 34,02 εκατ. (21/4). “Deep undervalue”, σύμφωνα με αναλυτές, οι οποίοι συνεκτιμούν τη θεαματική αύξηση μεγεθών (εννεάμηνο 2022), την προοπτική συνεργασίας με τη Fincantieri στο πρόγραμμα ναυπήγησης των 4 κορβετών, την επένδυση με στόχο την αύξηση του capacity και την επικέντρωση της διοίκησης Δημ. Κωστόπουλου στα φωτοβολταϊκά και τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Ακριβώς αυτή η επικέντρωση στους δύο τελευταίους τομείς έχει δώσει αφορμή να υποθέσει η αγορά πως η εισηγμένη έχει προσελκύσει την προσοχή μεγαλύτερων «παικτών» του κλάδου. Ωστόσο, σενάρια για προσέγγιση του ιδρυτή της εταιρείας (από το Διακοφτό Αχαΐας) ούτε έχουν επιβεβαιωθεί αλλά ούτε και διαψευστεί, κατά καιρούς. 

Σε κάθε περίπτωση, και σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη, κυρίως όμως με την προοπτική ανέλιξης της εξειδικευμένης εταιρείας, η τρέχουσα αποτίμηση θεωρείται υποτιμημένη.

Aπό ΧΡΗΜΑ WEEK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here