Η Hewlett Packard Enterprise (HPE) ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) με τo UK Crown Commercial Service (CCS) που σκοπό έχει να βελτιώσει την cloud εμπειρία και να αυξήσει τον ρυθμό μετάβασης στο cloud για τους όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα. Η CCS, ως κεντρικός φορέας προμηθειών για λογαριασμό ολοκλήρου του δημόσιου τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, επιδιώκει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στις πιο σύγχρονες υπηρεσίες υβριδικού cloud για να μεγιστοποιήσει την απόδοση και να μειώσει το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η συγκεκριμένη συνεργασία συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής One Government Cloud και ενισχύει περαιτέρω τη σχέση μεταξύ της HPE και της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία μετρά ήδη πολλές δεκαετίες. Η στρατηγική One Government Cloud, που ξεκίνησε το 2020, αναγνωρίζει ότι ο σχεδιασμός cloud του δημόσιου τομέα πρέπει να περιλαμβάνει απαραίτητα λύσεις public, hybrid, private αλλά και multi-cloud.

Οι οργανισμοί του δημόσιου τομέα μπορούν τώρα να επωφεληθούν πλήρως από το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο τεχνολογικών λύσεων της ΗΡΕ από το άκρο (edge) ως το cloud, και από τις σύγχρονες Greenlake Cloud Services, που φέρνουν την εμπερία του cloud σε όλα τα δεδομένα και τις εφαρμογές όπου κι αν αυτά βρίσκονται. Μέσω της πλατφόρμας GreenLake Central της HPE, οι οργανισμοί μπορούν να πάρουν πληροφορία αλλά και να διαχειριστούν εφαρμογές και δεδομένα τόσο σε public όσο και private cloud, στο Data Center αλλά και σε edge workloads.

Το MOU με την HPE παρέχει στους δημόσιους οργανισμούς πρόσβαση στην ευέλικτη, διαχειριζόμενη, pay-as-you-use εμπειρία cloud στο δικό τους κέντρο δεδομένων, στο άκρο και σε υπηρεσίες συνεγκατάστασης, όπως το Crown Hosting Data Centers. Οι πελάτες του δημόσιου τομέα μπορούν πλέον να προμηθεύονται υπηρεσίες cloud HPE GreenLake με βελτιωμένη παράδοση – εκτέλεση παραγγελιών εντός 14 ημερών. Οι υπηρεσίες cloud HPE GreenLake διατίθενται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες προ-ενσωματωμένες διαμορφώσεις. Η πλατφόρμα GreenLake Central της HPE επιτρέπει τη διαχείριση όλων των εφαρμογών και δεδομένων σε δημόσια και ιδιωτικά cloud, στο Data Center αλλά και σε edge workloads.

Με τον καθορισμό συγκεκριμένων τιμών, όρων και προϋποθέσεων για τον δημόσιο τομέα, η συμφωνία καθιστά ευκολότερο, ταχύτερο και οικονομικότερο για τις κυβερνητικές υπηρεσίες, τις τοπικές αρχές και τους δημόσιους οργανισμούς να έχουν πρόσβαση σε ζωτικές υποδομές και τεχνολογία που απαιτούνται για να μεταμορφώσουν τον τρόπο που δραστηριοποιούνται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here