Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Capital Product Partners (CPLP.O), συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ανακοίνωσε την απόκτηση 11 νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LNG από την Capital Maritime έναντι 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιλέγοντας πιο αποδοτικές ενεργειακές λύσεις ως μέρος της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης.

Όπως ανακοινώθηκε, η Capital Product Partners συμφώνησε με την Capital Maritime και την Capital GP L.L.C. στην απόκτηση 11 νεότευκτων LNG carriers από την Capital Maritime έναντι 3,13 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία, αλλάζει το όνομά της σε Capital New Energy Carriers L.P., ενώ η συμφωνία απόκτησης αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά την περίοδο 2023-2027, οπότε και θα παραλάβει τα νεότευκτα πλοία.

Οι ανακοινώσεις δρομολογούν εξελίξεις καθώς η εταιρεία θα καταστεί η μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κάτοχο LNG carriers με κινητήρα νέας γενιάς.

Κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο CEO της Capital Product Partners L.P. Τζέρι Καλογηράτος δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια συμφωνία που αναμένουμε ότι θα οδηγήσει την Capital Product Partners L.P. σε ένα νέο κεφάλαιο ως εισηγμένη εταιρεία. Με την ολοκλήρωση της απόκτησης των 11 LNG carriers αναμένουμε ότι η CPLP θα μετατραπεί, σε μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες στις ΗΠΑ ναυτιλιακές εταιρείες όσον αφορά την αξία της επιχείρησης και τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη τελευταίας γενιάς πλοίων μεταφοράς LNG σε σύγκριση με τον τρέχοντα στόλο των ανταγωνιστών εισηγμένων. Η δέσμευση να αλλάξουμε το όνομα της εταιρείας σε «Capital New Energy Carriers L.P.» και να εκχωρήσουμε σταδιακά τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μας, αντανακλά την ανανεωμένη επιχειρηματική μας εστίαση στη ναυτιλία LNG και ενεργειακής μεταβάσης. Είμαστε σε καλή θέση για να εκμεταλλευτούμε τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία της βιομηχανίας LNG με έξι ανοιχτά LNG/C που παραδίδονται μεταξύ 2026-2027. Πιστεύουμε ότι έτσι θα προσελκύσουμε πρόσθετο επενδυτικό ενδιαφέρον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ