Δημήτρης Μαλλάς

H επέκταση στο εξωτερικό αλλά και η δραστηριοποίηση στο χώρο των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στον τομέα των λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών είναι ο βασικός στόχος που έχει θέσει σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο η Dataways, μία από τις πλέον δραστήριες εταιρείες στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών με έδρα τη βόρεια Ελλάδα.

«Έχουμε ήδη αρκετούς και σημαντικούς πελάτες εκτός των ελληνικών συνόρων αλλά θα θέλαμε να επεκτείνουμε αυτή την παρουσία μας» αναφέρει στο «Β» ο Λευτέρης Τσακιρίδης, γενικός διευθυντής αλλά και εκ των ιδρυτών της Dataways, η οποία μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες ζωής. «Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι είναι αρκετά δύσκολο αλλά είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε» επισημαίνει ο κ. Τσακιρίδης.

Η Dataways απευθύνεται τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρές επιχειρήσεις. Στις μεν μεγάλες παρέχει μία ολοκληρωμένη γκάμα λύσεων επικοινωνίας μέσω cloud, έχοντας συνεργασία με εταιρείες όπως η Cisco, η NetApp, η VMware και η Veeam, δίνοντας έμφαση στον τομέα της εύκολης διαχείρισης και της ασφάλειας. Οι πελάτες της Dataways ξεπερνάνε τους 200 πελάτες, αρκετοί εκ των οποίων έχουν παρουσία και στο εξωτερικό με αποτέλεσμα η ελληνική εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται η έδρα της να υποστηρίζει την επικοινωνία επιχειρήσεων σε περίπου 10 χώρες με πιο έντονη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα, η Dataways έχει αναπτύξει μία σειρά από δικές της λύσεις που απευθύνονται κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως είναι το Cyano Cloud και το iNode. Ειδικά, το δεύτερο θεωρείται εξαιρετικά πετυχημένο έχοντας περισσότερες από 2500 πελάτες, οι οποίες αξιοποιούν το iNode προκειμένου να διασφαλίζουν την επικοινωνία τους εντός και εκτός επιχείρησης. «Μας ενδιαφέρει η επέκταση σε περισσότερες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας» επισημαίνει ο κ. Τσακιρίδης, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο Cyano Cloud και γενικότερα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη των δικών της λύσεων και εφαρμογών, οι οποίες αξιοποιούν το cloud.

Χαρακτηριστικό δείγμα της αναπτυξιακής προσπάθειας είναι η επένδυση που γίνεται στο ανθρώπινο δυναμικό τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να φθάνουν πλέον τα 18 άτομα από 10 άτομα που ήταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Οι πωλήσεις της Dataways ανήλθαν πέρσι σε 1,6 εκατ. ευρώ με σαφείς ανοδικές τάσεις, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως η εταιρεία παρουσιάζει μηδενικό δανεισμό. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here