Την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης δανείων της ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έληγαν την 31η Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Danaos του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, η οποία με τον τρόπο αυτό κατάφερε να μειώσει τα χρέη της κατά 551 εκατ. δολάρια.

Με τη συμφωνία αναχρηματοδότησης η εταιρεία εξασφάλισε παράταση της ωρίμανσης των οφειλών της κατά πέντε χρόνια, ως τα τέλη του 2023, καθώς και διαφορετικά επιτόκια. Η συμφωνία αφορά μεταξύ άλλων τις οφειλές της εταιρείας στις πιστώτριες Evercore, Skadden, Morgan Lewis, Watson Farley and Alix Partners, Simpson Thacher, Houlihan Lokey.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της πλήρους αναχρηματοδότησης χρέους, η Danaos διαθέτει σημαντικά βελτιωμένη κεφαλαιακή δομή, και η Danaos βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση για να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίας ανάπτυξης στην αγορά των containers”, δήλωσε ο Γιάννης Κούστας.

Η Danaos συμφώνησε με τους πιστωτές της για την αναχρηματοδότηση χρέους της στα τέλη Ιουνίου, ενώ προχώρησε και σε έκδοση 99.342.271 κοινών μετοχών σε συγκεκριμένους πιστωτές της, αριθμός που αντιστοιχεί στο 47,5% των ελεύθερα διακινούμενων κοινών μετοχών της.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αναχρηματοδότησης, ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, η Danaos Investment, έχει αναλάβει σειρά οικονομικών δεσμεύσεων, μεταξύ των οποίων μία περαιτέρω κεφαλαιακή συνεισφορά στην Danaos χωρίς επιπλέον μετοχές σε αντάλλαγμα, ενώ παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Danaos και μετά την ολοκλήρωση του deal.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here