Σε D-day εξελίσσεται η 27η Φεβρουαρίου για τους servicers, αφού τότε αναμένεται να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη. 

H Ολομέλεια θα αποφανθεί – με μία πιλοτική δίκη – για το που μετρούν οι τόκοι υπερημερίας: στις απλήρωτες δόσεις ή στη συνολική οφειλή. 

Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί πολλές δικαστικές αποφάσεις, που υιοθετούν την μία ή την άλλη άποψη. Οι εταιρείες διαχείρισης υπολογίζουν τώρα τον τόκο επί του συνόλου της οφειλής και όχι πάνω στη μηνιαία δόση, ενώ κατά την αντίθετη άποψη. η ορθή ερμηνεία του άρθρου 9 παρ. 2 του ν. 3689/2010 επιβάλλει το επιτόκιο να υπολογίζεται επί κάθε μηνιαίας δόσης. Τη δεύτερη άποψη υποστηρίζει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος κατέθεσε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των δανειοληπτών.  Στο σκεπτικό της παρέμβασης σημειώνεται ότι το ποσό των τοκοχρεολυτικών δόσεων κάθε δανειολήπτη καθορίσθηκε από το δικαστήριο με βάση τις οικονομικές δυνατότητές του, οι οποίες, αν ανατραπούν, κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Τονίζεται, επίσης, ότι σκοπός του ν. 3689/2010 είναι η επανένταξη του υπερχρεωμένου δανειολήπτη στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Με τις μηνιαίες δόσεις δεν πρέπει να επέρχεται εξαθλίωση του δανειολήπτη – πράγμα που θα συμβεί αν επικρατήσει η άποψη των servicers.

Σύμφωνα με πηγές των εταιρειών διαχείρισης, πάντως, στην περίπτωση που η Ολομέλεια αποφανθεί ότι οι τόκοι υπερημερίας μετρούν μόνο για τις χαμένες δόσεις, τότε η επίπτωση στα έσοδά τους θα είναι «ιδιαίτερα σοβαρή». Και κατ` επέκταση μια τέτοια εξέλιξη θα ρίξει στα βράχια και όσες τιτλοποιήσεις φέρουν και δάνεια αυτού του καθεστώτος. Το ύψος των δανείων της κατηγορίας με νομικές απαιτήσεις φθάνουν τα 13 δις ευρώ.